Η Nissan, μετά από πέντε χρόνια παραγωγής του GT-R, ετοίμασε μια special έκδοση «για κυρίους», καθώς την ονομάζει Gentleman Edition. Η συγκεκριμένη έκδοση θα αναπαραχθεί μόνο σε δέκα μοντέλα και με τιμή, που θα ξεκινά από τα 97.900 ευρώ.

Όσον αφορά τώρα, τις αλλαγές που θα έχει αυτή η έκδοση, θα εφαρμοστούν πάνω στη Black έκδοση του GT-R.

Αρχικά, ως προς το εξωτερικό, το χρώμα θα είναι αποκλειστικά σκούρο γκρι, ενώ θα υπάρχουν τα ανάλογα διακριτικά σήματα της έκδοσης, δίπλα στους αεραγωγούς του μπροστινού φτερού.

Από την άλλη, στο εσωτερικό θα παραμένουν όλα τα gadgets, που γνωρίζουμε από την κλασική έκδοση, όπως η οθόνη στο ταμπλό, από όπου ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει πληροφορίες, για την πίεση υπερπλήρωσης, την πίεση ελαστικών, την κατανομή της ροπής, τις τιμές πλευρικών επιταχύνσεων και επιβραδύνσεων, θυμίζοντας παιχνίδι PlayStation.

Ταυτόχρονα όμως θα υπάρξουν παρεμβάσεις στιλιστικού χαρακτήρα, όπως δερμάτινο σαλόνι, καθώς και ταμπλό στις αποχρώσεις του ανοιχτού κόκκινου. Επίσης, μία πλακέτα τιτανίου θα υπογραμμίζει την αριθμημένη εξεζητημένη έκδοση. Το μοντέλο επιπλέον θα είναι εξοπλισμένο με ραμμένα στο χέρι (στα ίδια χρώματα) bucket καθίσματα.

Επιπλέον, κάτω από το καπό θα εδρεύει ένας κινητήρας 3.8λτ V6 με διπλό τούρμπο, που παράγει 542 ίππους και 588 Nm ροπής, με συνέπεια το supercar να πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα, σε 3,5 δλ και με τελική ταχύτητα 310 χλμ/ώρα.

Εξάλλου, όπως ήδη γνωρίζουμε η κλασική έκδοση διαθέτει ένα 6τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη, που συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα 4κίνησης.

Τέλος αξίζει να επισημάνουμε, ότι ιδιαίτερο στοιχείο αποτελεί η τοποθέτηση του κιβωτίου ταχυτήτων στον πίσω εγκάρσιο άξονα, με τον κινητήρα να βρίσκεται εμπρός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο παράλληλοι διαμήκεις άξονες μετάδοσης της κίνησης.

Όλα αυτά βέβαια θα είναι προσιτά σε υποψήφιους πελάτες μόνο στη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες, όπου θα εισαχθεί η συγκεκριμένη έκδοση.

Πηγή: autotriti.gr