Με αφορμή την υβριδική Panamera, που παρουσιάστηκε στη Σαγκάη, η Porsche ανακοίνωσε επίσημα, ότι όλα τα μοντέλα της, από το 2016, θα διατίθενται και σε υβριδικές version.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Daniel Semmer, εκπροσώπου της εταιρείας, η Porsche έχει δημιουργήσει μια υβριδική πλατφόρμα, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύντομα σε όλα τα μοντέλα της.

Στο πλαίσιο αυτό η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα προσαρμόσει μέχρι το 2016 τις δύο νέες παραλλαγές υβριδικής πλατφόρμας, RWD / AWD, που κατασκεύασε. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα ονομάστηκε MSB (την οποία θα χρησιμοποιήσει κι η Bentley το 2017), προκειμένου να «φορεθεί» σε όλα τα μοντέλα της. «Είναι στόχος της Porsche να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων, μέσω νέων τεχνολογιών και με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Για αυτό το πρώτο βήμα έγινε με την υβριδική Panamera», όπως άλλωστε δήλωσε ο Daniel Semmer.

Ήδη, ως γνωστό, στο σαλόνι της Σαγκάης τον Απρίλιο, παρουσιάστηκε η υβριδική Panamera. Τo υβριδικό μοντέλο συνδυάζει τον κλασικό κινητήρα, με έναν ηλεκτροκινητήρα 94 ίππων, οι οποίοι συνεπικουρούσαν τους 416 του βενζινοκινητήρα, ώστε να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση καυσίμου, κατεβάζοντάς τη στα 3,1 λίτρα/100 χλμ. Ταυτόχρονα, οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν στα 71 γρ/χλμ.

Παράλληλα, σε επετειακό ύφος στη Λειψία, κατασκευάστηκε η 100.0000η Panamera S. Η νέα Panamera είναι υβριδική, σύμφωνα με τα νέα πλάνα και βάφτηκε σε ασημί χρώμα. Μάλιστα το μοντέλο-ορόσημο «έσκασε μύτη» πανηγυρικά, από τη γραμμή συναρμολόγησης, στην έκθεση, μέσα από έναν χάρτινο τοίχο, που έφερε τις υπογραφές των υπαλλήλων.

Η υβριδική Panamera επιπλέον έχει μακρύτερο μεταξόνιο ενώ εναλλακτικά, διατίθεται και με ένα νέο 3.0λτ biturbo κινητήρα, που αντικαθιστά τον προηγούμενο 4.8λτ V8 της Panamera S και Panamera 4S.

Πηγή: autotriti.gr