Την τελευταία φορά που είχε τοποθετηθεί ένας V12 κινητήρας σε coupe αμάξωμα στη γκάμα της BMW ήταν πριν από περίπου δύο δεκαετίες, όταν η γερμανική φίρμα παρουσίασε τη Σειρά 8.

Οι αναμνήσεις, λοιπόν, φαίνεται να… ξαναγυρίζουν αφού ανακοινώθηκε η συνεργασία της BMW με τον οίκο Pininfarina πάνω σε ένα νέο project το οποίο ακούει στην κωδική ονομασία Gran Lusso V12 Coupe.

Αυτό θα αποτελεί το μοναδικό μοντέλο της συνεργασίας τους και θα παρουσιαστεί επίσημα στο φετινό Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este, που θα πραγματοποιηθεί σε 8 ημέρες στην Ιταλία.

Το Gran Lusso V12 Coupe διακρίνεται από το ιταλικό σχεδιαστικό ταμπεραμέντο, ενώ πατάει πάνω στα σχέδια της BMW Z4 Zagato Coupe.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, το συγκεκριμένο μοντέλο θα μαγνητίσει τα βλέμματα, αφού διαθέτει ιταλική φινέτσα η οποία συνδυάζεται με αρκετή δόση δυναμικότητας από τα χαρακτηριστικά της BMW, όπως το μακρύ μεταξόνιο, η μεγάλη επιφάνεια του καπό και τα χαμηλά φωτιστικά σώματα.

Εκτός από τα σκίτσα, δεν υπάρχουν περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το μοναδικό μοντέλο, ωστόσο εικάζεται (όπως αναφέρεται και στο όνομά του) ότι θα εφοδιάζεται με τον V12 κινητήρα 6 λίτρων, που αποδίδει 535 ίππους, ίδιον με εκείνο της σημερινής 760 Li.

Πηγή: autotriti.gr