Η GM αποφάσισε να κατασκευάσει ένα καινούργιο εργοστάσιο στην Κίνα που θα αναλάβει την κατασκευή των Cadillac, οι οποίες θα προορίζονται για την τοπική αγορά.

Η GM ενέκρινε το σχέδιο επέκτασής της, με ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα για να αυξήσει τις πωλήσεις της στις ανατολικές αγορές. Μάλιστα η εμμονή των Κινέζων για τα πολυτελή οχήματα, σε συνδυασμό με την επιθυμία της εταιρείας για αύξηση των πωλήσεων οδήγησε τη GM να επεκτείνει τις δραστηριότητές της.

Με τα νέα σχέδια της εταιρείας θα δημιουργηθούν brands ειδικά για την τοπική αγορά, χωρίς ακόμα να έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να έχει ετήσια δυναμικότητα 150.000 μονάδων, καθώς για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του ο αμερικανικός κολοσσός θα επενδύσει περίπου 990 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, οι δασμοί και οι φόροι, που πρέπει να αντιμετωπίσει η GM, δεν δίνουν τη δυνατότητα για περιθώρια ανταγωνιστικής τιμής στις εισαγόμενες Cadillac. Για αυτό άλλωστε η εταιρεία θα επενδύσει στην τοπική παραγωγή, ωστόσο έχει να διανύσει πολύ δρόμο αφού πέρυσι πούλησε μόνο 30.010 Cadillac. Σε σχέση με τους αντιπάλους της, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης η Audi, η BMW και η Mercedes-Benz πωλούν σημαντικό μέρος της παραγωγής τους ήδη εκεί.

Τέλος, δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν, ποια μοντέλα πρόκειται να κατασκευαστούν στο νέο εργοστάσιο, (το ATS είναι μια πιθανή επιλογή). Ωστόσο βέβαιο θεωρείται ότι θα σχεδιαστούν καινούργια οχήματα με μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που ελκύει τους Κινέζους υποψήφιους αγοραστές.

Πηγή: autotriti.gr