Όπως όλα δείχνουν, η Jaguar αποφάσισε να εισέλθει κι αυτή στον κόσμο των crossover με ένα μοντέλο που θα αποπνέει κύρος και χλιδή. Το όνομά του θα είναι μάλλον XQ, ενώ στην παραγωγή θα μπει το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλαίσια της επικείμενης επέκτασης των δραστηριοτήτων της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα προστεθούν δύο νέα μοντέλα στη γκάμα της μέσα στα επόμενα χρόνια. Το πρώτο είναι μία λιμουζίνα 3 σειρών καθισμάτων, η οποία θα ονομαστεί κατά πάσα πιθανότητα XS, και το άλλο θα είναι ένα νέο crossover, το οποίο φαίνεται πως θα φέρει την κωδική ονομασία XQ.

Μάλιστα στελέχη της Jaguar έχουν από καιρό αποκαλύψει ότι η εταιρεία διερευνά νέα, μεγαλύτερου όγκου οχήματα για να μπει δυναμικά στην αγορά των πολυτελών crossovers, όπου ο ανταγωνισμός καλά κρατεί. Εξάλλου, όπως έχει αναφερθεί, πολλές εταιρείες έχουν επικεντρωθεί στα SUV, γεγονός που αφήνει περιθώρια δράσης για πολυτελείς επιλογές CUV (crossover utility vehicle) και αυξημένες πωλήσεις, ειδικά στις αναδυόμενες αγορές.

Όσο για το πώς μια Jaguar CUV θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς, υπάρχουν δύο προτάσεις. Η πρώτη θα ήταν να κατασκευαστεί μία νέα μικρότερη πλατφόρμα, που θα χρησιμοποιεί μία πισωκίνητη κι εναλλακτικά μία 4κίνητη μετάδοση. Σε μια τέτοια περίπτωση, πέρα από το XQ θα αποτελούσε τη βάση, τόσο για την XS, όσο και για διάφορα άλλα μοντέλα. Κάτι τέτοιο βέβαια θα ήταν ιδιαίτερα δαπανηρό και χρονοβόρο.

Η δεύτερη πιο πιθανή πρόταση είναι, ότι το Jaguar CUV θα δανειστεί την εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο πλατφόρμα D7u, την οποία ήδη χρησιμοποιούν τα Land Rover , Range Rover και Range Rover Sport.

Τέλος οι πληροφορίες αναφέρουν, πως η Jaguar θα κυκλοφορήσει, πιθανότατα, σε πρώτη φάση τη λιμουζίνα XS μέχρι το 2015, ενώ το XQ θα έρθει ένα χρόνο αργότερα.

Πηγή: autotriti.gr