Η Ανάβαση Δημητσάνας έχει συνδέσει το όνομά της με το Πρωτάθλημα Seajets Ενιαίο ΣΟΑΑ – Skoda, καθώς τρία χρόνια πριν ήταν ο αγώνας που αποτέλεσε την πρεμιέρα του θεσμού. Φέτος, ο αγώνας που διοργάνωσε το Σωματείο Start Line προσμέτρησε και πάλι στο Ενιαίο ως ο 7ος και 8ος του θεσμού, με τη συμμετοχή 11 οδηγών.

Επίσης, η κατάσταση των Skoda Fabia 1.2 TSI ήταν φέτος πολύ διαφορετική σε σχέση με το 2017. Μεγαλύτερη ιπποδύναμη και αρκετές αλλαγές, αλλά και μεγαλύτερη εμπειρία από τους οδηγούς σε μια δύσκολη και απαιτητική ανάβαση που απαιτεί πολύ μελέτη και εξοικείωση, καθώς και το υψόμετρο της Γορτυνίας αποδεικνύεται αστάθμητος παράγοντας κάθε χρόνο σε επίπεδο ρυθμίσεων.

Οι αλλαγές, πάντως, δεν φάνηκε να πτοούν τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο που είχε ένα σπουδαίο Σαββατοκύριακο σε επίπεδο βαθμολογίας. Ο Πρωταθλητής Νέων του 2018 «σάρωσε» στη Δημητσάνα. Σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε δύο από τα τρία σκέλη του Σαββάτου και πήρε και τις δύο διαθέσιμες νίκες της Κυριακής (21/07) στη Γενική, αλλά και στους Νέους.

Το πρώτο σκέλος της Δημητσάνας ήταν ένας από τους πιο σφιχτούς αγώνες στην ιστορία του Ενιαίου, με πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα σε όλους. Πίσω από τον νικητή ολοκλήρωσε ο Σπύρος Γαλεράκης. Ο Γαλεράκης το Σάββατο (20/07) ξεκίνησε εντυπωσιακά. Το 1:58.88 όπου σταμάτησε το χρονόμετρο στο πρώτο χρονομετρημένο των δοκιμών παρέμεινε ως ρεκόρ ανάβασης για το Ενιαίο, καθώς είναι ο καλύτερος χρόνος από Fabia στον αγώνα. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα ωστόσο έμεινε 2,5 δέκατα πίσω από τον Χαραλαμπόπουλο. Ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος ήταν τρίτος, 5 δέκατα πιο πίσω, ενώ νικητής των άνω των 30 ετών ήταν ο Στάθης Κουκέας ο οποίος απείχε μόλις δύο εκατοστά από τον Γιαννίκο.

Στο δεύτερο σκέλος οι διαφορές μεγάλωσαν κυρίως λόγω της ψυχολογίας και ίσως λόγω ελαφρώς διαφορετικών συνθηκών, όπως αυτές τις διαμόρφωσε η ζέστη του καλοκαιριάτικου μεσημεριού. Ο Χαραλαμπόπουλος κινήθηκε ακόμη πιο γρήγορα, έστω και για μερικά δέκατα, όπως και ο Γιαννίκος ο οποίος συμπλήρωσε το 1-2 της ομάδας. Ο Γαλεράκης έχασε το ένα δέκατο που αποδείχτηκε αρκετό για να τον ρίξει στην τρίτη θέση και ο Ασημακόπουλος επίσης βελτιώθηκε ελάχιστα δέκατα για να πάρει την τέταρτη θέση και να αφήσει πίσω του τον Δουλτσίνο.

Την νίκη στους άνω των 30 ετών οδηγούς, πήρε ο Ρεμέντζης, ενώ το βάθρο των πρεσβύτερων συμπλήρωσαν οι Γιώργος Σαρταμπάκος και Α. χαλιβελάκης.  ο οποίος ήταν πιστός στο… ραντεβού αυτό. Από το Σάββατο είχε και καλή διάθεση και σωστά πατήματα, τα οποία δεν έχασε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα παρά τις όποιες δοκιμές μπορεί να έκανε για κάτι καλύτερο, έτσι δικαιωματικά πανηγύρισε την τρίτη θέση.

Ο επόμενος αγώνας για το Ενιαίο ΣΟΑΑ είναι στις Σέρρες στις 19-20 Οκτωβρίου.

Νίκος Τσάδαρης