Μετά από αρκετούς μήνες «κρυφτούλι» η Jaguar παρουσίασε τελικά το πιο γρήγορο και ισχυρό σεντάν της φίρμας, το XFR-S, το οποίο πιθανόν να αγγίζει τους 550 ίππους.

Στην έκθεση του Λος Άντζελες, παρουσιάστηκε το πιο γρήγορο και ισχυρό σεντάν μοντέλο της Jaguar, το XFR-S, για το οποίο είχε διαρρεύσει αρκετό φωτογραφικό υλικό ως teaser (λεπτομέρειες) λίγο πριν στο διαδίκτυο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ένας εξαιρετικά βελτιωμένος κινητήρας, πιθανόν 5λιτρος V8, που αποδίδει σχεδόν 550 ίππους, ωστόσο δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του «οικογενειακού θηρίου».

Από τις φωτογραφίες φαίνεται το άκρως επιθετικό «κοστούμι» που φοράει, που αποτελείται από επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος φιλοξενεί μεγάλους αεραγωγούς για να ψύχεται η υπετροφοδοτούμενη «καρδιά» του. Με την ίδια δυναμική φιλοσοφία ακολουθούν και σχεδιαστικά τα πλαϊνά μαρσπιέ και η πίσω αεροτομή. Η εντυπωσιακή Jaguar XFR-S θα κατασκευαστεί σε 200 μονάδες και θα πωληθεί στην αμερικάνικη αγορά.

Πηγή: autotriti.gr