Για πρώτη φορά από το 1904 η Rolls Royce δέχτηκε να αλλάξει το λογότυπο που κοσμεί τη μάσκα σε τρία -ήδη συλλεκτικά- μοντέλα της, προς τιμήν των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Σαν μία ευχάριστη νότα, η Rolls Royce προσκλήθηκε από την οργανωτική επιτροπή και δέχτηκε να συμμετάσχει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Για την περίσταση, μάλιστα, επιφύλασσε μία έκπληξη, καθώς οι τρεις Rolls Royce Phantom Series II Drophead Coupé που εμφανίστηκαν στο στάδιο δεν μετέφεραν απλά καλλιτέχνες, με περίσσια χάρη, για τη μεγάλη συναυλία, αλλά είχαν και οι ίδιες κάτι το ιδιαίτερο.

Για πρώτη φορά στα 108 χρόνια της εταιρίας, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να παραλλάξουν το «Spirit of Ecstasy» κλασικό λογότυπο της φίρμας με ένα άλλο, ειδικά φιλοτεχνημένο για την περίσταση.

Πιο συγκεκριμένα άλλαξαν τα φτερά της μικρής θεάς με μία αγγλική σημαία, προσθέτοντας επίσης το London 2012.

Αντίστοιχα το τιμόνι είναι διακοσμημένο με ένα δάφνινο στεφάνι και μία δάδα, ενώ οι τροχοί αναγράφουν το «London 2012» μαζί με το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων, «Citius, Altius, Fortius» (ταχύτερα, ψηλότερα, δυνατότερα).

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα φέρουν επίσης ειδικές πλακέτες, χαρακτηρίζοντάς τα έτσι ως «ένα από τα τρία», η συλλεκτική αξία των οποίων είναι ήδη τεράστια.

Πηγή: autotriti.gr