Ο Karel Abraham, αναβάτης της Ομάδας Cardion AB MotoGP (με ιδιοκτήτη τον πατέρα του), έλαβε μέρος σε έναν ασυνήθιστο «αγώνα» -κόντρα πιο σωστά- που διεξήχθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Brno, την Κυριακή 27 Μαΐου.

Συγκεκριμένα αντί των δίτροχων βολίδων που συνήθως αντιμετωπίζει στις πίστες, ο Τσέχος φέρελπις στήθηκε στη γραμμή εκκίνησης δίπλα σε μια Porsche 911 GT3 Cup που οδηγούσε ο πρωταθλητής Τσεχίας Tomas Micanek και ένα τσέχικο πολεμικό Jet τύπου L-29 Dolphin.

Και ποιος κέρδισε στην κόντρα; Ο Abraham με τη Ducati 1199 Panigale!

Η «κόντρα» διεξήχθη στον κεντρικό διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Brno με τους Abraham και Micanek να ξεκινούν μόλις έφτασε από πάνω τους το jet που ήδη πετούσε με ταχύτητα σχεδόν 200 km/h. Ο νικητής ξεχώρισε μόλις στα τελευταία μέτρα, οπότε οι Ducati και Porsche πλησίαζαν τα 300km/h.

«Εγώ χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για να επιταχύνω ως αυτά τα χιλιόμετρα», εξήγησε ο Pavel Vesely, ο απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας της Τσεχίας που πιλοτάρισε το Dolphin.

Ο Abraham ο οποίος δανείστηκε τη μοτοσυκλέτα του από την Ducati Slovakia, δήλωσε: «Είναι συγκλονιστική μοτοσυκλέτα. Θα ήθελα πολύ να την οδηγήσω σε μια πίστα και όχι μόνον στην ευθεία. Πάντως δεν της φάνηκε ότι πήγαινε με 300km/h. Ο διάδρομος είναι πολύ φαρδύς και δεν νιώθεις την ταχύτητα όπως σε μια πίστα».

Ο Micanek, που διέσχισε τη γραμμή τερματισμού ελάχιστα πίσω από τον Abraham, τα είχε με το αυτοκίνητο για την ήττα του. «Κρίμα που δεν μπόρεσα να οδηγήσω την πιο γρήγορη έκδοση ‘RSR’, γιατί οι μηχανικοί μας την προετοίμαζαν για τον επόμενο αγώνα μας. Νομίζω ότι με εκείνη θα τερματίζαμε πρώτοι», δήλωσε.

«Ναι, καλά. Κι αν εγώ οδηγούσα την MotoGP Desmosedici, θα έβλεπες ποιος θα κέρδιζε!», ανταπάντησε γελώντας ο Abraham.

Δείτε το βίντεο…