Η είδηση ότι η Renault ετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίαση ενός concept μοντέλου που ουσιαστικά θα αναβιώνει το ιστορικό όχημα Alpine, έστρεψε το ενδιαφέρον του ειδικού Τύπου στη γαλλική φίρμα.

Οι ημερομηνίες που αρχικά βασίστηκαν σε φήμες, επιβεβαιώθηκαν από τη Renault καθώς η παρουσίαση του Alpine concept θα γίνει αυτό το σαββατοκύριακο, στο Grand Prix του Μονακό.

Η φωτογραφία που εικάζεται ότι απεικονίζει το νέο μοντέλο και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, είναι φανερό ότι βασίζεται στο Renault DeZir concept και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση ότι το μοντέλο που η εταιρεία θα παρουσιάσει θα μοιάζει με αυτό…

Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, ο Carlos Tavares, στέλεχος της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι ο κινητήρας θα αποδίδει 400 ίππους.

Άλλο δημοσίευμα, αναφέρει ότι ο Sebastian Vettel μαζί με τον Carlos Tavares θα παρουσιάσουν το όχημα, το οποίο θέλουν να ονομάζεται «ZAR».

Μάλιστα προχωρούν σε ερμηνεία του ονόματος, αναφέροντας ότι πρόκειται για ακρωνύμιο και το πρώτο γράμμα «Ζ» σημαίνει «Μηδενικούς Ρύπους» (zero emissions), το δεύτερο «Α» είναι το αρχικό γράμμα του μοντέλου που αναβιώνει Alpine και το «R» προέρχεται πιθανότατα από το Renault.

Άλλοι ωστόσο επιμένουν ότι η ονομασία του θα είναι A110-50C.Όπως και να έχει, οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν το Σαββατοκύριακο αυτό από την ίδια την εταιρεία, η οποία βέβαια θέλοντας να τραβήξει την προσοχή του κοινού δημοσιοποίησε μια ακόμη εικόνα…


Εδώ το Alpine 110.