Το νέο κομπακτ κουπέ ή roadster μοντέλο που ετοιμάζει η Abarth δεν θα βασιστεί τελικά στην Alfa Romeo 4C, αλλά θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό αισθητικά και τεχνολογικά.

Πολλές ήταν οι φήμες που κυκλοφορούσαν σχετικά με την Alfa Romeo 4C Concept, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης. Πρόσφατα όμως μας είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον οι πληροφορίες που ήθελαν την Abarth να επεμβαίνει στο μοντέλο της Alfa και να δημιουργεί μια ιδιαίτερη έκδοση του αυτοκινήτου με τα δικά της λογότυπα. Τελικά όμως φαίνεται πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού η Abarth θα επενδύσει σε ένα πολύ διαφορετικό μικρών διαστάσεων κουπέ, για το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα μέχρι τώρα. Πιθανόν μάλιστα θα πρόκειται για αυτοκίνητο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα του Punto Evo.

Ο πιθανότερος λόγος είναι ότι η Alfa Romeo 4C θα προσεγγίζει σε τιμή μοντέλα όπως είναι η Porsche Boxter και το Nissan 370Z. Από την άλλη, η Abarth, θέλει να κατασκευάσει ένα πιο προσιτό σπορ αυτοκίνητο για το κοινό, το οποίο θέλουν να φτάνει τιμολογιακά κάτω από το Mazda MX-5.

Πηγή: autotriti.gr