Η Hyundai κατέκτησε το βραβείο τεχνολογίας για τις πράσινες τεχνολογίες της από τα ετήσια βραβεία Auto Express New Cars για το 2016.

Η εταιρεία αναγνωρίζεται ως ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει στους πελάτες της μια πλήρη γκάμα οικολογικών τεχνολογιών ξεκινώντας από τα μοντέλα Blue Drive, το All-New IONIQ το πρώτο αυτοκίνητο σε παγκόσμιο επίπεδο που διατίθεται με τρία εναλλακτικά συστήματα ηλεκτροκίνησης και το ix35 Fuel Cell (το πρώτο εμπορικά) διαθέσιμο υδρογονοκίνητο όχημα κυψελών καυσίμου.

Ο κ. Steve Fowler, Αρχισυνάτκης του Auto Express & Carbuyer, δήλωσε: «Το βραβείο έχει δοθεί στον κατασκευαστή που αισθανόμαστε ότι εισήγαγε πραγματικά καινοτόμες και χρήσιμες τεχνολογίες που θα ωφελήσουν πραγματικά τον καταναλωτή. Η Hyundai είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που προσφέρει στους αγοραστές μια πλήρη γκαμά φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών. Στο IONIQ θα είστε σε θέση να επιλέξετε τις προσιτές υβριδικές, plug-in υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις – όλες σε ένα πακέτο πραγματικά ελκυστικό. Και, φυσικά, η Hyundai ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που διέθεσε στους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου ένα όχημα κυψελών καυσίμου, το ix35».

Να σημειώσουμε εδώ ότι, η Κορεάτικη φίρμα επενδύει σε μεγάλο βαθμό στις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών ρύπων και πρόκειται να παρουσιάσει 28 μοντέλα χαμηλών εκπομπών ρύπων έως το 2020, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών καθώς και των  οχημάτων κυψελών καυσίμου.

HUYNDAI

Νίκος Τσάδαρης