Ανανεωμένη στα σημεία και πάντα πολυτελής και σπορτίφ, η BMW 120i Cabrio λανσάρεται την κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές του νέου της ιδιοκτήτη!

Η BMW Σειρά 1 Cabrio εισήγαγε πριν από περίπου 3 χρόνια τη γερμανική εταιρεία στην κατηγορία των μικρομεσαίων κάμπριο και μάλιστα των πολυτελών, αποτελώντας το 4ο μέλος στη γκάμα των εκδόσεων του αυτοκινήτου. Σήμερα, η BMW αποφασίζει να ανανεώσει το μικρότερο ανοικτό της μοντέλο επεμβαίνοντας κυρίως στη σχεδίαση ορισμένων τμημάτων του αμαξώματός του. Οι ουσιαστικές διαφορές λοιπόν σε σχέση με πριν εστιάζονται στο εμπρόσθιο τμήμα, εκεί όπου βρίσκουμε ένα νέο προφυλακτήρα με πιο μοντέρνες και λιγότερο κάθετες γραμμές, αλλά και ραφιναρισμένα φωτιστικά, με περισσότερο κρύσταλλο. Στο πίσω τμήμα, τα φωτιστικά έρχονται επίσης ελαφρώς αλλαγμένα και περιλαμβάνουν πλέον λαμπτήρες LED. Οι αλλαγές αυτές έχουν ελαφρώς εκμοντερνίσει την εμφάνιση της Σειρά 1 Cabrio, επιτείνοντας ελαφρώς και το δυναμισμό της σχεδίασης, κυρίως μπροστά. Επιπλέον αυτού, σύμφωνα με τη BMW έχουν βελτιώσει ελαφρώς και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Παραμένει σπορτίφ και ιδανική για cruising

Οι μηχανικοί της BMW δεν έχουν επέμβει στο μηχανικό και τεχνικό κομμάτι της ανανεωμένης Σειρά 1 Cabrio και έτσι, στην έκδοση 120i της δοκιμής μας το αυτοκίνητο διατηρεί τον ατμοσφαιρικό 2λιτρο κινητήρα των 170 ονομαστικών ίππων. Το μοτέρ αυτό εμφανίζει μέτριο τράβηγμα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές με πολύ καλή ωστόσο, ελαστικότητα. Ο συνδυασμός του με το προαιρετικό αυτόματο-σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων (Steptronic) χαλαρώνει και ξεκουράζει τον οδηγό που αναζητά το άνετο cruising, όμως δεν ενδείκνυται για αυτούς που θα αναζητήσουν πιο σπορτίφ στοιχεία. Το συμπαγές πλαίσιο και η σχετικά σφιχτή ανάρτηση πάντως, εξασφαλίζουν υψηλή σταθερότητα ανεξαρτήτου διαδρομής, ενώ κορυφαία για την κατηγορία είναι η αίσθηση από το τιμόνι και το πεντάλ των φρένων.

Εσωτερικό-Χώροι

Τις μικρότερες δυνατές αλλαγές έχει δεχτεί στο εσωτερικό η ανανεωμένη Σειρά 1 Cabrio, αφού συναντούμε μόνο νέες επενδύσεις, δερμάτινο τιμόνι με νέα χειριστήρια αλλαγών σχέσεων και πιο ευκρινή ένδειξη της απενεργοποίησης του DSC (Σύστημα Ελέγχου της Ευστάθειας) στον πίνακα οργάνων. Συνολικά, το εσωτερικό παραμένει πολύ ποιοτικό και επιπλέον, αρκετά πολυτελές στις εκδόσεις με το δερμάτινο σαλόνι. Στον τομέα όπου θα γίνουν παραχωρήσεις στην 120i Cabrio, είναι στους διαθέσιμους χώρους, όχι για τους μπροστινούς επιβάτες, αλλά για τους πίσω, οι οποίοι μάλιστα λόγω των φαρδιών πλαϊνών επενδύσεων, κάθονται λοξά. Για τις αποσκευές, ο αντίστοιχος χώρος έχει χωρητικότητα από 260 λτ. έως 305 λτ. (οροφή ανοικτή-κλειστή).

Πηγή: autotriti.gr