Η Superleague Formula ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των πρώτων οδηγών που υπέγραψαν για την σεζόν 2011.

Το Πρωτάθλημα ξεκινά στο Assen της Ολλανδίας, στις 4 και 5 Ιουνίου και ο άγγλος πιλότος Γκρεγκ Ντόλμπι, ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση και στις δύο προηγούμενες σεζόν, είναι ανάμεσα στα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν.

«Έχω ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς με την Superleague Formula, καθώς και τις δύο προηγούμενες σεζόν έφτασα σε απόσταση αναπνοής από τον τίτλο», δήλωσε ο Ντόλμπι. «Ο στόχος μου για το 2011 είναι μόνο ένας: το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο τέλος της σεζόν.

«Μία από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω τον χειμώνα που μας πέρασε ήταν αν θα παραμείνω στην Alan Docking Racing, καθώς υπήρχαν και άλλες πολύ καλές προσφορές συνεργασίας. Ωστόσο η ομάδα είναι κάτι σαν μια μεγάλη οικογένεια και για μένα ήταν το μόνο μέρος που επιθυμούσα να βρίσκομαι. Στην ομάδα υπάρχει μία τεράστια επιθυμία να κατακτήσει το Πρωτάθλημα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, όλοι είναι ενθουσιασμένοι και θετικοί ενώ ταυτόχρονα το διασκεδάζουν. Είναι ένα καταπληκτικό περιβάλλον να δουλεύει κανείς».

Ένας ακόμη πιλότος που επιστρέφει στο Πρωτάθλημα το 2011 είναι ο Τζον Μάρτιν, ο οποίος όπως και ο team-mate του Γκρεγκ Ντόλμπι, μας μίλησε για τις προσδοκίες του από την διοργάνωση.

«Ανυπομονώ να οδηγήσω το μονοθέσιο και να ξανακούσω τον ήχο του V12 κινητήρα του” δήλωσε ο Αυστραλός. “Την προηγούμενη σεζόν τερμάτισα σε υψηλή θέση, με νίκη στον πρώτο αγώνα και στον Μεγάλο Τελικό της Navarra. Όλο τον χειμώνα προπονήθηκα σκληρά ώστε να διατηρηθώ στο επίπεδο της περσινής σεζόν, που με είχε οδηγήσει στο να κερδίσω έξι αγώνες, να κατακτήσω 10 πόντιουμ, να πάρω 2 pole positions και να βρεθώ έξι φορές στην πρώτη γραμμή εκκίνησης μέσa στο 2010.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν είχα ξεκινήσει με το μονοθέσιο της Γκουοάν από την αρχή της σεζόν θα ήμουν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Το φετινό καλεντάρι είναι καταπληκτικό, με αγώνες σε Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία και Μέση Ανατολή. Πάνω απ΄όλα όμως περιμένω με ανυπομονησία να τρέξω στο τέλος της σεζόν στην Νέα Ζηλανδία, ένα βήμα από την πατρίδα μου. Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί είχαν πάντα πολύ στενές σχέσεις και ξέρω πολλούς φίλους που θα ταξιδέψουν από την Αυστραλία για να με υποστηρίξουν. Ελπίζω εκείνο το Σαββατοκύριακο να κατακτήσω το Πρωτάθλημα, ώστε να μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων».

Ο γερμανός πιλότος Μαξ Βίσελ, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος το 2009 και το 2010, επιστρέφει στο ρόστερ της Superleague Formula και το 2011.

Καινούργια συμμετοχή στην Superleague Formula αποτελεί αυτή του πετυχημένου τσέχου πιλότου Φίλιπ Σαλακουάρντα, με την Atech Reid GP, μετά από ένα επιτυχημένο δοκιμαστικό με την ομάδα.

Πηγή: auto24.gr