Η Citroen για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση της Racing έκδοσης του μοντέλου DS3 ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή… στο διπλάσιο! Το αυτοκίνητο αποτελεί την πιο γρήγορη έκδοση της νέας DS3 με την απόδοση του συνόλου των μόλις 1,6 λίτρων να αγγίζει τους 200 ίππους και τα 275 Nm ροπής!

Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση της Γενεύης με τη Citroen να ανακοινώνει ότι θα παραχθούν αποκλειστικά 1.000 κομμάτια. Ένα χρόνο μετά όμως, η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει στον διπλασιασμό αυτού του αριθμού ώστε να ανταπεξέλθει στην υψηλή ζήτηση του αυτοκινήτου.

Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν για την πιο γρήγορη DS3 παραγωγής θα είναι η συνολική παραγωγή των 2.000 μονάδων. Να θυμίσουμε ότι το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον κινητήρα των 1,6 λίτρων όμως εδώ η ιπποδύναμη έχει σκαρφαλώσει στους 200 ίππους από τους 156 των «απλών» εκδόσεων Turbo.

Τέλος, το αυτοκίνητο έχει εξελιχθεί από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας «Citroen Racing» που επίσης είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία των αγωνιστικών μοντέλων που λαβαίνουν μέρος στο WRC.

Πηγή: autotriti.gr