Ο Δήμος Αθηναίων δεν αντιδικεί με το κίνημα των Αγανακτισμένων. Το δικαίωμα τους να συνέρχονται οι άνθρωποι ομαδικά σε δημόσιους χώρους και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ο Δήμος σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία, ως οφείλει.

«Υπάρχει όμως διάκριση ανάμεσα στο δικαίωμα της διαδήλωσης που μπορεί να είναι σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις και καθημερινό και στο ίδιο σημείο (όπως έκαναν οι Αγανακτισμένοι), και στο “δικαίωμα” της κατασκήνωσης σε δημόσιους χώρους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της λειτουργίας της πόλης.

Είναι αδιανόητο κάποιος να δηλώνει αγανακτισμένος και να θεωρεί αυτονόητο ότι μπορεί να καταλαμβάνει την κεντρική ή όποια άλλη πλατεία της πρωτεύουσας.

Η πλατεία πρέπει να είναι καθαρή, ανοικτή και διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες και κατοίκους της πόλης χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Αυτό ισχύει για όλες τις πλατείες της πόλης, πολύ περισσότερο για την πρώτη» αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων που εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά.

Κινητοποιηθείτε, προβληματιστείτε, πάρτε θέση, κάντε like στο φάκελο «Αγανακτισμένοι»