Μία γυναίκα παραλίγο να πεθάνει αφού κολύμπησε σε θάλασσα της Ουαλίας, γεμάτη λύματα. Η 22χρονη Caitlin Edwards, αποφάσισε να κάνει μια βουτιά, αλλά εξελίχθηκε «καταστροφική» καθώς κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της. Πιο συγκεκριμένα, η φοιτήτρια η οποία πριν κολυμπήσει στα μολυσμένα νερά ήταν απολύτως υγιής, διαγνώστηκε με το σύνδρομο HUS (αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο), μια σπάνια πάθηση που καταστρέφει τα νεφρά.

Η ασθένεια την έκανε να χρειαστεί πολλαπλές μεταγγίσεις αίματος και αιμοκάθαρση σε μια δοκιμασία πέντε μηνών όπου η Κέιτλιν πάλευε με την επικίνδυνη κατάσταση. Υπολογίζεται ότι περίπου το 10 τοις εκατό των ανθρώπων που προσβάλλονται από το συγκεκριμένο κολοβακτηρίδιο E coli μπορεί να παρουσιάσει το σύνδρομο HUS, που μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές επιπλοκές όπως επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο ή και κώμα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η μαμά της, Jayne Etherington, ήταν θυμωμένη για το πώς τα ακατέργαστα λύματα επέτρεψαν να εισέλθουν στη θάλασσα στη γέφυρα Wiseman, όπου η μαμά και η κόρη είχαν πάει για μπάνιο, στις 24 Αυγούστου πέρυσι, μεταδίδει η Mirror. Η γυναίκα είπε στην WalesOnline: «Μας επετράπη να πιστέψουμε ότι τα λύματα προήλθαν από την καταιγίδα». Κανείς δεν είπε: «Αυτό είναι κάτι πιο σοβαρό». Οι υπερχειλίσεις του Welsh Water λόγω της καταιγίδας θεωρήθηκαν η αιτία που εντοπίστηκαν λύματα στις παραλίες της Ουαλίας. Ωστόσο, εκπρόσωπος της εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες αποχέτευσης, είπε ότι η διαρροή της Γέφυρας Wiseman δεν είχε καμία σχέση με το Welsh Water.

Το συμβούλιο της κομητείας είχε βάλει στην παραλία που κολύμπησε η 22χρονη με την μητέρα της πινακίδες που προειδοποιούσαν τους κολυμβητές να μην κολυμπήσουν στα τοξικά νερά, αλλά οι δυο γυναίκες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις. Οι εν λόγω προειδοποιήσεις τέθηκαν επειδή το συμβούλιο «ενήργησε με βάση τις πληροφορίες που έλαβε σχετικά με ένα περιστατικό ρύπανσης από την Natural Resources Wales». Η μαμά είπε για το παιδί της «θα πέθαινε». «Την ώρα που με πήραν τηλέφωνο ήταν στο νοσκομείο. Από μια χαρούμενη, υγιής, ζωντανή 22χρονη είχε γίνει σαν να επρόκειτο να πεθάνει. . Ήταν φρικτό» ανέφερε. Η Κέιτλιν από τότε έχει αναρρώσει πλήρως και μπόρεσε να ολοκληρώσει το πτυχίο της στα αγγλικά και τα ισπανικά, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί τη συμβούλευαν ότι μπορεί αν θέλει να αναβάλει το τελευταίο της έτος.

Όμως, παρά το γεγονός ότι η νεαρή γυναίκα είναι καλά τώρα, η μαμά της θέλει ακόμα να γνωρίζουν οι άλλοι πως: «Αυτό μπορεί να συμβεί και είμαι αποφασισμένη ότι δεν θα συμβεί σε κανέναν άλλο». Ο Jayne ζητά από οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να ένιωσε άρρωστος αφού κολύμπησε κοντά στη Γέφυρα Wiseman’s Bridge εκείνο το Σαββατοκύριακο να έρθει σε επαφή. Είπε ότι υπήρχαν πολλές ανέκδοτες αναφορές ότι άλλοι άνθρωποι ήταν άρρωστοι εκείνη την εποχή.