Φωτιές, πλημμύρες, φεγγάρια αλλά και επετείους περιλάμβανε η τελευταία εβδομάδα του καλοκαιριού. Όλα τα συναισθήματα και χρώματα από τα γεγονότα που συνέβησαν σε όλο τον κόσμο, αποτυπώθηκαν στις φωτογραφίες των φωτορεπόρτερ.

Όσο η Ελλάδα παλεύει για ακόμα μια εβδομάδα με τις φλόγες σε Έβρο και Πάρνηθα, στην Κούβα χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας του τυφώνα Idalia. Παράλληλα, η Ισπανία γιόρτασε για ακόμα μια χρονιά στον ετήσιο ντοματοπόλεμο, ενώ ο κόσμος από άκρη σε άκρη του πλανήτη θαύμασε τη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έβρος: Το πύρινο μέτωπο που δε φαίνεται να ησυχάζει

Από τις 19 Αυγούστου που ξέσπασε η πύρινη λαίλαπα στον Έβρο, η ορμή της δεν κατέστη δυνατό να κατασταλεί. Έχοντας κάψει πάνω εκατοντάδες στρέμματα παρθένου δάσους, η φωτιά στον Έβρο σημειώθηκε ως η μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια τεράστια οικολογική καταστροφή, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν σε σύντομο χρόνο.

Πάρνηθα: Καμένη Γη μετά από μια καταστροφική φωτιά

Αεροφωτογραφίες από Αγία Παρασκευή - Μενίδίου πρόποδες Πάρνηθας

Παράλληλα, η επόμενη μέρα στην Πάρνηθα δεν θυμίζει σε τίποτα το καταπράσινο τοπίο που υπήρχε πριν από την τελευταία μεγάλη φωτιά. Σαν να έχει τραβηχτεί μια νοητή γραμμή ως όριο, η φωτιά έκαψε το δάσος και σπίτια, ενώ πολλά γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τη φονική πυρκαγιά.

Σούνιο: Κλείσιμο του καλοκαιριού με μια ακόμα πανσέληνο

Στις 30 Αυγούστου, η δεύτερη πανσέληνος του Αυγούστου έκανε την εμφάνισή της, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να βγουν και να απολαύσουν για μια ακόμα φορά το φεγγάρι. Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού ονομάστηκε ως «μπλε φεγγάρι», ενώ το επόμενο τέτοιο φεγγάρι θα φανεί στις 31 Μαΐου 2026.

Μουντομπάσκετ 2023: Οδυνηρή ήττα για την Εθνική Ελλάδος

Θανάσης Αντετοκούνμπο

Με σεβασμό και ήθος απέναντι στον αντίπαλο, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ κατάφερε να φτάσει μέχρι τη φάση των 16. Ο αγώνας, όμως, απέναντι στη Λιθουανία έμελλε να είναι η τελευταία στάση στο ταξίδι της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με σκορ 67 92, η Ελλάδα πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στους 8.

Ισπανία, Βαλένθια: Η Τοματίνα στην ετήσια γιορτή της ντομάτας

Μια γυναίκα κολυμπά σε χυμό ντομάτας κατά τη διάρκεια της ετήσιας φιέστας ντοματοπόλεμου που ονομάζεται «Τοματίνα» στο χωριό Bunol κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται σε αυτή την πόλη της ανατολικής Ισπανίας για την ετήσια ντοματομαχία που αφήνει τους δρόμους και τους συμμετέχοντες ποτισμένους με κόκκινο πολτό από 120.000 κιλά ντομάτες.

Φλόριντα: Ενοικίαση… ερειπίων έφερε ο τυφώνας Idalia

Μια πινακίδα που διαφημίζει ένα ενοικιαζόμενο κατάλυμα διακοπών είναι προσαρτημένη σε ένα κομμάτι ξύλου ανάμεσα στα διάσπαρτα συντρίμμια των κατεστραμμένων σπιτιών και επιχειρήσεων στο Horseshoe Beach της Φλόριντα, μία ημέρα μετά το πέρασμα του τυφώνα Idalia.

Κούβα: Στο στόχαστρο της Idalia

Στο πέρασμά της από το δυτικό τμήμα της Κούβας, η Idalia έριξε δέντρα, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και διέκοψε την ηλεκτροδότηση. Οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν κράτησαν μέχρι και τις αρχές της εβδομάδας, καθώς η καταιγίδα απομακρύνθηκε από το νησί. Στο Πινάρ ντελ Ρίο, τη δυτικότερη επαρχία της Κούβας, περίπου το 60% του πληθυσμού έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Βραζιλία: Η θλίψη στα μάτια των ιθαγενών

Αυτόχθονες παρακολουθούν σε μεγάλη οθόνη την ψηφοφορία του Ανώτατου Δικαστηρίου για να αποφασίσει αν θα ανατρέψει ή θα διατηρήσει μια απόφαση που περιόρισε τα συνταγματικά δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών που επιδιώκουν την αναγνώριση της γης, στη Μπραζίλια της Βραζιλίας. Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει απόφαση σχετικά με τη νομιμότητα των ορίων για τις τεράστιες εκτάσεις των ιθαγενών και κατά πόσον οι ιθαγενείς μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να βρίσκονται σε ορισμένες προστατευόμενες περιοχές.