Η Εθνική Ελλάδας ήθελε μόνο νίκη κόντρα στη Λιθουανία για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους «8» του Μουντομπάσκετ και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μπροστά με 43-39, στο δεύτερο όμως ήρθε η κατάρρευση και τελικά η ήττα με 92-67, πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα παίξει πλέον για τις θέσεις 9-16.

Το παιχνίδι δεν άρχισε καθόλου καλά για την Ελλάδα που βρέθηκε να χάνει με 9-2 στο 3′, αλλά κάπου εκεί πήρε μπρος ο Γουόκαπ, ο οποίος οδήγησε στην προσπέρασε με 15-13 στο 6′ έχοντας πετύχει 10 πόντους, για να πάρει στη συνέχεια βοήθεια και από τον Λαρεντζάκη που ήρθε από τον πάγκο. Το πρώτο δεκάλεπτο, έτσι, έκλεισε με το σκορ ισόπαλο (20-20), με την Εθνική ομάδα να μπαίνει καλά στο δεύτερο.

Με τους Λαρεντζάκη και Γουόκαπ να σκοράρουν συνεχώς και με τους Ρογκαβόπουλο και Παπαπέτρου να δίνουν κι αυτοί λύσεις, η ομάδα του Ιτούδη προηγήθηκε με 35-27 στο 16′ και ήλεγχε την κατάσταση, απέναντι σε μια Λιθουανία που είχε προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αυτός που δεν είχε πρόβλημα, όμως, ήταν ο Γιοκουμπάιτις, ο οποίος κρατούσε την ομάδα του όρθια, μειώνοντας σε 43-39 με το τέλος του ημιχρόνου.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, πήγε καλά για την Ελλάδα στο πρώτο μισό, στράβωσε εντελώς όμως από εκεί και πέρα… Με τον Βαλαντσιούνας να κόβει και τους Γιοκουμπάιτιτς- Μπραζντέικις να βάζουν από 6 πόντους ο καθένας στο πρώτο 4λεπτο της τρίτης περιόδου το σκορ έγινε 51-46 για τους Λιθουανούς, με την Εθνική μας να έχει πρόβλημα στην επίθεση αφού πλην του Γουόκαπ δεν σκόραρε κανείς. Το γεγονός, επομένως, ότι στο τέλος της τρίτης περιόδου η Ελλάδα ήταν μόνο στο -6 (58-64) ήταν θετικό με βάση την απόδοσή της σε αυτό το δεκάλεπτο.

Στο τέταρτο και τελευταίο, όμως, ήρθε η κατάρρευση… Με τρίποντο του Κουζμίνσκας στο 32′ η Λιθουανία πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά πόντων (70-58) και από εκεί και πέρα συνεχώς την ανέβαζε. Η Εθνική μας ομάδα ήταν, πλέον, εκτός παιχνιδιού και τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε μαρτύριο, με τους Λιθουανούς να κάνουν ό,τι θέλουν και να επικρατούν τελικά με 92-67, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» και στέλνοντας την Ελλάδα στους αδιάφορους αγώνες για τις θέσεις 9-16.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 43-39, 58-64, 67-92