Ένας γυμνός «λυκάνθρωπος» με δόρυ έχει απεικονιστεί να παραμονεύει σε βουνά της Γερμανίας. Η μυστηριώδης φιγούρα ήρθε στο φως για πρώτη φορά, μετά από χρόνια φημών που σάρωναν την κεντρική Γερμανία. Δύο πεζοπόροι εντόπισαν και απαθανάτισαν με την κάμερα τους, τον άνδρα να κάθεται γυμνός στους πρόποδες ενός βουνού.

Η Τζίνα Βάις, 31 ετών, περιέγραψε τη δεκάλεπτη συνάντησή τους με το άτομο που υπολόγιζε ότι ήταν 40 χρονών, αναφέρουν οι Times. Αυτή και ο φίλος της Tobi, 38 ετών, εξερευνούσαν το δάσος κοντά στο Blankenburg στην πολιτεία της Σαξονίας-Άνχαλτ – περίπου 250 χιλιόμετρα από τη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο. Είπε στην εφημερίδα Bild, πώς η φιγούρα βγήκε από μια σπηλιά με άμμο και «κρατούσε ένα μακρύ ξύλινο ραβδί σαν λόγχη στο χέρι του».

«Δεν έπαιρνε τα μάτια του από πάνω μας, δεν είπε τίποτα – έμοιαζε βρώμικος σαν άνθρωπος της λίθινης εποχής, σαν από βιβλίο ιστορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα. Η εμπειρία της έρχεται αφότου οι αρχές στην περιοχή είχαν αναφορές τα τελευταία πέντε χρόνια για έναν άνδρα που ζει στα βουνά ντυμένο με κάτι που μοιάζει να είναι γούνα λύκου. Ο Alexander Beck, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Blankenburg, δήλωσε: «Κάποιος ξέρει ξεκάθαρα πώς να ζει έξω και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες εποχές».