Ισχυρή έκρηξη από πτώση ουκρανικού drone ακούστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (18/8) κοντά στο «Σίτι» της Μόσχας, τομέα όπου υψώνονται αρκετοί ουρανοξύστες στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, μερικά χιλιόμετρα από το Κρεμλίνο.

Γρήγορα κυκλοφόρησαν μέσω των social media βίντεο που δείχνουν πυκνό καπνό να αναδύεται από κεντρική περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ ακολούθησε και τοποθέτηση του δημάρχου της πόλης, Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Υποστήριξε πως ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Μόσχας και κατέρριψε ένα ουκρανικό drone. Τα συντρίμμια του UAV, πρόσθεσε, κατέπεσαν κοντά στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης. «Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να φθάσει στη Μόσχα, οι δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν drone. Το κουφάρι του κατέπεσε στον τομέα του εκθεσιακού κέντρου και δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο κτίριο», έκανε γνωστό ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, συμπληρώνοντας πως με βάση τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν θύματα.

Την πληροφορία πως αποκρούστηκε απόπειρα ουκρανικής επίθεσης με drone στη Μόσχα ανακοίνωσε επίσης μέσω Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως αφού χτυπήθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα, «άλλαξε πορεία», κατέπεσε σε κτίριο γραφείων.

Πληροφορίες ουκρανικών ΜΜΕ ανέφεραν πως εξαιτίας αυτού του περιστατικού έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας.

Πολεμικά πλοία της Ρωσίας απέκρουσαν επίθεση της Ουκρανίας κοντά στην Κριμαία

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως δύο ρωσικά πολεμικά πλοία απέκρουσαν ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας χθες Πέμπτη (17/8).

Τα δυο πλοία, η φρεγάτα Πούτλιβι και το περιπολικό Βασίλι Μπούκοφ, άνοιξαν πυρ εναντίον του ναυτικού drone και το κατέστρεψαν, διευκρίνισε το υπουργείο.