Προβληματισμένες είναι οι αρχές της Αυστραλίας από έναν γιγάντιο κύλινδρο 3 μέτρων που ξεβράστηκε σε παραλία δυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα να ενημερώνουν τον κόσμο, ότι πρέπει να απομακρυνθεί και να μην πλησιάζει, αλλά και ούτε αγγίζει το αντικείμενο.

Σύμφωνα με το BBC, ο κύλινδρος έχει περίμετρο 3 μέτρων, ενώ οι αρχές φοβούνται πως μπορεί να περιέχει τοξικά και να είναι επικίνδυνος. «Μην το πλησιάζετε, μπορεί να έχει τοξικά», ανέφερε το σχετικό μήνυμα.

Επίσης, υπάρχουν διάφορα σενάρια για την προέλευση του. «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια προσπάθεια από κοινού με διάφορες κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες να καθορίσουμε την προέλευση και την πηγή του αντικειμένου», ανέφερε σχετική ανακοίνωση προσθέτοντας πως «η έρευνα είναι σε εξέλιξη και μέχρι νεωτέρας καλούμε όλους να αποφύγουν περαιτέρω συμπεράσματα».

«Η Διαστημική Υπηρεσία της Αυστραλίας προσπαθεί να επιβεβαιώσει αν το αντικείμενο μπορεί να είναι μέρος ενός ξένου διαστημικού οχήματος εκτόξευσης που ξεβράστηκε στην ακτή, και συνεργάζεται με τις αντίστοιχες αρχές άλλων κρατών που είναι σε θέση να παράσχουν σχετικές πληροφορίες» ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

«Καθώς η προέλευση του αντικειμένου είναι προς το παρόν άγνωστη, καλούμε τους πολίτες να μην επιχειρήσουν να το μετακινήσουν» πρόσθεσε. Η δρ Άλις Γκόρμαν, ειδικός στον τομέα της διαστημικής αρχαιολογίας, υποστήριξε πως το αντικείμενο δεν είναι απίθανο να είναι μια φιάλη καυσίμου που προέρχεται από το τρίτο στάδιο του πυραύλου Polar Satellite Launch Vehicle της Ινδίας, όπως πολλοί πρότειναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.