Ένας δολοφόνος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος εμφανίστηκε με τη λέξη «δολοφόνος» γραμμένη στα δόντια του στο δικαστήριο τη Δευτέρα, επιτέθηκε στον ίδιο του τον δικηγόρο. Ο 61χρονος Joseph Zieler έκανε νόημα στον δικηγόρο του, Kevin Shirley, να του μιλήσει αφού μπήκε στο δικαστήριο με χειροπέδες για την ακρόαση πριν από την καταδίκη του για τους φόνους ενός 11χρονου κοριτσιού και της μπέιμπι σίτερ του.

Αφού έσκυψε να του μιλήσει, ο Zieler – στον οποίο τελικά επιβλήθηκε η θανατική ποινή – έπιασε ξαφνικά τον Shirley στο πρόσωπο με τον αγκώνα, όπως δείχνει το βίντεο από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Τρεις δικαστικοί επιμελητές ακινητοποίησαν αμέσως τον Zieler, ο οποίος είχε ήδη χειροπέδες, κατεβάζοντάς τον στο έδαφος πριν τον απομακρύνουν από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Fort Myers News-Press ο δικηγόρος κατάφερε να διατηρήσει κάπως την ψυχραιμία του και να επιστρέψει στη θέση του. Στη συνέχεια ο Shirley διαβεβαίωσε τον δικαστή ότι ήταν καλά και ότι ως πρώην πυγμάχος είχε υποστεί πολύ βαρύτερα χτυπήματα από αυτά.

Ο Zieler, 61 ετών, από το North Fort Myers έκανε την επίθεση του 1990 μπαίνοντας κρυφά σε μια πολυκατοικία και βρίσκοντας μέσα τη Robin Cornell, 11 ετών, και τη μπέιμπι σίτερ Lisa Story, 32 ετών.

Η μητέρα του παιδιού είχε πάει στο σπίτι του φίλου της για τη νύχτα και επέστρεψε στο διαμέρισμα την επόμενη μέρα για να βρει την κόρη της και την Story νεκρές.

Τα θύματα είχαν και τα δύο υποστεί σεξουαλική επίθεση και είχαν ξυλοκοπηθεί πριν ο δράστης τα πνίξει, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη για περισσότερες από δύο δεκαετίες, προτού νέα στοιχεία DNA συνδέσουν τον Zieler με το έγκλημα το 2016. Ήταν ήδη προφυλακισμένος για επίθεση στον θετό του γιο όταν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη διπλή δολοφονία, σύμφωνα με τη New York Post.