Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που κατέγραψε ένας Έλληνας στο σπίτι του στο Σουδάν και ακούγονται πυροβολισμοί από τανκς, καθώς δεν έχουν σταματήσει οι ένοπλες συγκρούσεις στη χώρα.

Το βίντεο προβλήθηκε το δελτίο ειδήσεων του Star και προέρχεται από τον Βασίλη, τη στιγμή που επικοινωνούσε μέσω βιντεοκλήσης με δημοσιογράφο του σταθμού.

«Πρέπει να πάω μέσα», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει πως τα «τανκς είναι του στρατού».

«Από πέντε και μισή το πρωί ξεκίνησαν… Συνέχεια χτυπάνε»

Επίσης, στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού μίλησε και η 27χρονη Αλεξάνδρα, η οποία κρύβεται στη Μητρόπολη μαζί με άλλους τρεις Έλληνες, ενώ συνολικά καταφύγιο στην εκκλησία έχουν βρει 15 άτομα. Μεταξύ αυτών και 3 μικρά παιδιά. Ένα αγόρι 17 ετών και δυο κοριτσάκια 7 ετών.

«Τα μεσάνυχτα είχαν ηρεμήσει λίγο. Από πέντε και μισή το πρωί ξεκίνησαν. Ασταμάτητα… Χτυπούσαν. Συνέχεια χτυπάνε. Έχει μείνει λίγο πετρέλαιο. Βάζουμε στη γεννήτρια όταν θέλουμε, για λίγο, μία ώρα το πολύ και μετά το κλείνουμε για να αντέξει λίγο. Να έχουμε κάτι, κινητό…», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ανέφερε πως «αυτό που κάνω συνέχεια είναι ότι κλαίω συνέχεια. Η ψυχολογία μου είναι πολύ χάλια. Χθες δεν είχα όρεξη να φάω κάτι. Είμαι η μοναδική εδώ που δεν τρώω. Δεν είχα όρεξη για φαγητό από τότε που έγινε αυτό. Τα παιδιά είναι μικρά και με ρωτούν: “είναι όνειρο ή αλήθεια;” Τους λέω ότι είναι πραγματικότητα απλά κι ότι θα περάσει. Θα το ξεπεράσουμε».