Ενώ η διάσημη νταντά Philippa Christian εργαζόταν για τη «μεγαλύτερη ντίβα του Χόλιγουντ», της ανατέθηκαν μερικά μάλλον… παράξενα καθήκοντα. «Όταν τα παιδιά ήταν στο σχολείο, η συγκεκριμένη γυναίκα, με έβαζε να καθίσω δίπλα της και να ανακατεύω συνεχώς τον καφέ της γιατί είχε γάλα αμυγδάλου και δεν της άρεσε η υφή του», είπε η Christian στην The Post. «Έτσι, κάθε φορά που ήθελε να πιει μια γουλιά, ο καφές έπρεπε να ανακατεύεται». Η 35χρονη νταντά, η οποίος έγραψε επίσης ένα βιβλίο το 2015, με τίτλο «Nanny Confidential», πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να φτιάξω μια λίστα με εκατομμύρια τρελά πράγματα που έπρεπε να κάνω».

Αυτή την εβδομάδα, το κοινό είχε την ευκαιρία να ρίξει μία σπάνια ματιά στη λιγότερο λαμπερή ζωή μιας νταντάς του Χόλιγουντ. Η νταντά, διέδωσε στη Daily Mail τα απαίσια μυστικά του χωρισμού του Τζέισον Σουντέικις και της Ολίβια Ουάιλντ.

Στη συνέντευξή αποκάλυψε πόσο αλληλένδετες είναι οι νταντάδες με τις ιδιαιτερότητες των εργοδοτών τους και τις εξωφρενικές απαιτήσεις τους. Η νταντά, η οποία παρέμεινε ανώνυμη, ισχυρίστηκε ότι συχνά διαχειριζόταν το δράμα του ζευγαριού, το οποίο περιλάμβανε την υποτιθέμενη απιστία τόσο της Ουάιλντ όσο και του Σουντέικις αργά το βράδυ, καθώς επίσης και τη φρίκη με την πρώην αρραβωνιαστικιά του που της έφτιαχνε «ειδικό ντρέσινγκ σαλάτας». Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η εργασία για διασημότητες μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά μερικές φορές», είπε η Christian στην The Post.

«Μπορεί να είναι εξαιρετικά απαιτητικοί, απίστευτα αγενείς και να ξεφεύγουν από συμπεριφορές που οι κανονικοί άνθρωποι δεν θα ξεφύγουν ποτέ. Ως νταντά, πρέπει να είσαι η καλύτερη». Αυτό απαιτεί υπομονή, συνέχισε, γιατί «είσαι πάντα σαν σκουπιδότοπος… Είτε ουρλιάζει, πετάει αντικείμενα, εκδικείται, έχει «γνωστούς» και ενημερώνει δημοσιογράφους για προσωπικές πληροφορίες των συντρόφων της με τον οποίο τσακώνονται αυτήν τη στιγμή. Δεν αντέχουν. Δυστυχώς, είσαι μάρτυρας όλων».

Εκτός από τις οικιακές εργασίες, οι νταντάδες πρέπει να τηρούν περίεργους κανόνες – πολλοί από τους οποίους είναι γραμμένοι στα συμβόλαιά τους. Η Christian είπε ότι ένας εργοδότης όρισε να φοράει ολόμαυρα, συμπεριλαμβανομένων εσωρούχων, κάλτσες και παπούτσια. Μια άλλη οικογένεια την έβαλε να φοράει κοσμήματα για το «κακό μάτι» ενώ παρακολουθούσε τα παιδιά της. Έπρεπε επίσης να ακολουθήσει συγκεκριμένες δίαιτες και να μην αγοράζει ορισμένα τρόφιμα για να μην δελεάσει μια διασημότητα που κάνει δίαιτα.

«Όταν βγαίνεις στο κοινό, πρέπει να περπατάς τουλάχιστον τρία μέτρα πίσω από την οικογένεια για να δώσεις στους παπαράτσι την ένδειξη ότι η οικογένεια δεν έχει βοήθεια και ότι τα κάνουν όλα μόνοι τους», είπε.

Η Κρίστιαν έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τους εργοδότες της – συμπεριλαμβανομένου του να λειτουργήσει ως δόλωμα για να διώξει τους παπαράτσι από το σπίτι τους. «Έπρεπε να βάλω τα γυαλιά ηλίου της μητέρας [είχαν και οι δύο ξανθά μαλλιά] και να οδηγήσω το αυτοκίνητό της έξω από το σπίτι για δέκα λεπτά, έτσι με ακολούθησαν οι φωτογράφοι και ως εκ τούτου κατάφερε να φύγει από το σπίτι της».

Η δουλειά της έχει επίσης επηρεάσει την ερωτική της ζωή. «Είχα απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και δεν μου επέτρεπαν να βγω ραντεβού. Αυτό συμβαίνει επειδή φοβούνται μην ερωτευτούμε και αφήσουμε τη θέση μας καθώς τους αρέσει να έχουν συνέχεια τις ίδιες νταντάδες για χάρη των παιδιών τους».

Όμως κατά καιρούς έχει επιβληθεί. Συγκεκριμένα, όταν της ζητήθηκε να κάνει κουτσομπολιά σε περιοδικά ή δημοσιογράφους για κάποιον εχθρό του εργοδότη της. «Πιστεύω πολύ στο “ό,τι κάνει, σου γυρίζει», είπε. Αυτό ισχύει για τη δική της προσωπική στάση απέναντι στη νταντά του Σουντέικις και του Ουάιλντ που αποκαλύπτει τόσες βρώμικες λεπτομέρειες της σχέσης τους. «Δεν μου αρέσει να επισημαίνω σε κανέναν ότι κάνει λάθος, αλλά είναι σίγουρα κάτι που δεν θα έκανα ποτέ», είπε, σημειώνοντας ότι οι διασημότητες δεν έχουν σχεδόν καθόλου ιδιωτικότητα.

«Έτσι είναι σημαντικό να σέβεται την ώρα του σπιτιού τους, ειδικά από κάποιον που εμπιστεύονται αρκετά για να φροντίσει τα παιδιά τους».