Ο Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε τη Ρωσία να μη χρησιμοποιήσει πυρηνικά στο πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε σοβαρές συνέπειες και απάντηση του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, όμως σημείωσε ότι δεν θέλει να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο θα δρούσε η Συμμαχία.

«Δεν θα υπεισέλθουμε στο πώς ακριβώς θα απαντήσουμε, αλλά φυσικά αυτό θα άλλαζε ριζικά τη φύση της σύγκρουσης. Θα σήμαινε ότι ξεπεράστηκε ένα πολύ σημαντικό όριο. Ακόμη και χρήση πυρηνικού όπλου μικρής ισχύος θα ήταν πολύ σοβαρή (εξέλιξη), που θα άλλαζε τη φύση του πολέμου στην Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, διαβεβαίωσε ότι η Συμμαχία θα παραμείνει σε εγρήγορση τις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι ο θεμελιώδης σκοπός της πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ειρήνης, υπογράμμισε πως φαίνεται «εξαιρετικά μακρινό» το ενδεχόμενο να υπάρξουν οι συνθήκες που θα υποχρέωναν το ΝΑΤΟ να απαντήσει με χρήση πυρηνικών όπλων.