Η British Airways ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς μπορεί μεν να έχει αυξημένη ζήτηση, όμως η έλλειψη σε προσωπικό που αντιμετωπίζει, την αναγκάζει να ακυρώσει πολλές πτήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

«Καθώς ο τομέας των αερομεταφορών στο σύνολό του αντιμετωπίζει τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία του, κατέστη δυστυχώς αναγκαίο να μειώσουμε κι άλλο» τον αριθμό των πτήσεων, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η British Airways εκτελούσε περίπου 850 πτήσεις ημερησίως πριν από την πανδημία της Covid-19 και είχε ήδη μειώσει κατά 10% τη δραστηριότητά της για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου. Με τις νέες ακυρώσεις, οι μειώσεις δρομολογίων θα φτάσουν το 11%.

«Είμαστε σε επαφή με τους πελάτες, για να ζητήσουμε συγγνώμη και να τους προτείνουμε να κάνουν κράτηση (σε άλλη πτήση) ή να τους αποζημιώσουμε πλήρως», διαβεβαίωσε η εταιρεία.

Σημειώνεται, ότι από την στιγμή που εμφανίστηκε ο κορονοϊός και τα κράτη έλαβαν αυστηρά μέτρα, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες στο εξωτερικό, προχώρησαν σε απολύσεις, καθώς δεν εκτελούνταν πτήσεις. Παρόλα αυτά, σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται πτήσεις.

Χαρακτηριστικά, στα βρετανικά αεροδρόμια εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, με τεράστιες ουρές και εκατοντάδες ακυρωμένες πτήσεις. Εταιρείες και αεροδρόμια απέλυσαν χιλιάδες εργαζομένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η British Airways είχε καταργήσει τότε περίπου 10.000 θέσεις εργασίας.

Επίσης, η βρετανική εταιρεία EasyJet, που ακύρωσε επίσης εκατοντάδες πτήσεις τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτήθηκε ο επιχειρησιακός διευθυντής της, ο Πίτερ Μπέλιου.