Μια αναπάντεχη απάντηση έλαβε ένας 12χρονος μαθητής από την Βρετανία, καθώς είχε στείλει ένα γράμμα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στον «καλύτερο πρόεδρο», χωρίς όμως να περιμένει ανταπόκριση.

Όπως αναφέρει το bbc.com, πρόκειται για τον 12χρονο Τόμας, μαθητή του Durham Trinity School and Sports College, ο οποίος έστειλε το γράμμα μαζί με προμήθειες που συγκέντρωσε με τους συμμαθητές του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, η απάντηση ήταν γραμμένη στα αγγλικά, με ημερομηνία Σάββατο 23 Απριλίου και φέρει την υπογραφή του Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το γράμμα που έστειλε ο 12χρονος

«Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε όταν έφτασε το γράμμα, το προσωπικό του γραφείου μας το άνοιξε, με παραλήπτη τον “Τόμας στο Trinity School” και ρώτησε δασκάλους και μαθητές αν γνώριζαν κάτι, καθώς δεν περιμέναμε τίποτα από την Ουκρανία. Είναι μια πραγματικά προσωπική απάντηση του Ζελένσκι που ευχαριστεί τον Τόμας για τις σκέψεις του, λέγοντας ότι ελπίζει να φέρει ειρήνη σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας και πώς θα ξαναχτίσουν τις πόλεις, ενώ το άκουσμα της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου έφερε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δάσκαλος του σχολείου, Ρόμπιν Χάντεν.

Η επιστολή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Μάλιστα, η επιστολή του Ουκρανού προέδρου βρισκόταν ανάμεσα σε 270 δέματα με ιατρικές προμήθειες, ρούχα, τρόφιμα, είδη υγιεινής και τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια που δωρίστηκαν από μαθητές του ειδικού σχολείου, το οποίο βοηθά νέους με πρόσθετες μαθησιακές ανάγκες.

Επίσης, η μητέρα του Τόμας δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι ο γιος της ήταν ενθουσιασμένος όταν έφτασε στο σπίτι μετά το σχολείο την Παρασκευή. «Ο Τόμας γύρισε από το σχολείο κρατώντας το στο χέρι του – δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να του το πάρουμε… αλλά θα το κορνιζάρουμε και θα του δώσουμε μια περίοπτη θέση στο σπίτι μας».

Ο 12χρονος Τόμας με την επιστολή του Ουκρανού προέδρου