Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων σε εργοστάσιο στην Αβντιίβκα, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στο πεδίο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του κυβερνήτη της περιοχής του Ντονέτσκ.

«Τουλάχιστον δέκα νεκροί, 15 τραυματίες: οι συνέπειες του βομβαρδισμού του εργοστασίου οπτανθρακοποίησης στην Αβντιίβκα από τον Ρώσο κατακτητή», ανακοίνωσε στο Telegram ο Πάβλο Κιριλένκο, προειδοποιώντας ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία AFP και Reuters, ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως «οι Ρώσοι ήξεραν ακριβώς πού στόχευαν. Οι εργάτες μόλις είχαν τελειώσει τη βάρδιά τους και περίμεναν σε στάση λεωφορείου για να τους μεταφέρει στα σπίτια τους από το εργοστάσιο».

Νωρίτερα σήμερα οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν, εξάλλου, πως το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη δέχτηκε νέα επίθεση από τους Ρώσους.

Azovstal

«Περισσότερες ανθρωπιστικές παύσεις» ζητά ο Γκουτέρες

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε την ελπίδα ότι «περισσότερες ανθρωπιστικές παύσεις» θα μπορούν να οργανωθούν με την Ουκρανία και τη Ρωσία, στο μοντέλο αυτής που επέτρεψε την απομάκρυνση 100 αμάχων από το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal.

«Ελπίζω ότι ο συνεχιζόμενος συντονισμός με το Κίεβο και τη Μόσχα θα οδηγήσει σε περισσότερες ανθρωπιστικές παύσεις, που θα επιτρέψουν στους αμάχους να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τις μάχες και η βοήθεια να φθάσει στους ανθρώπους εκεί όπου είναι οι μεγαλύτερες ανάγκες», δήλωσε.

Κατά τη διάρκεια βιντεοσύνδεσης με δημοσιογράφους στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων ΟΗΕ στην Ουκρανία Οσνάτ Λουμπράνι εξέφρασε επίσης την ελπίδα η επιχείρηση που οργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στη Μαριούπολη να μπορεί να επαναληφθεί.

Σε αυτό το εργοστάσιο χαλυβουργίας της πόλης, «υπάρχουν άμαχοι που παραμένουν παγιδευμένοι, ορισμένοι μεταξύ αυτών ίσως φοβήθηκαν να βγουν ή πιθανόν δεν κατάφεραν να βγουν», επεσήμανε η ίδια.

(Φωτογραφία αρχείου)