Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας με αφορμή τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών στις αρχές Απριλίου, ενώ συσχέτισε την κίνηση αυτή από πλευράς των ελληνικών αρχών με την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόριας Νούλαντ στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο.

Στις 6 Απριλίου η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, στις 6 Απριλίου 1941 η επίθεση των Ναζί στην Ελλάδα

Η Μαρία Ζαχάροβα μέσω του λογαριασμού της στο Telegram, κάνει μια «βουτιά» στην ιστορία και με αφορμή το γεγονός ότι η απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών έγινε στις 6 Απριλίου διερωτάται αν είναι συμπτωματική η ημερομηνία ή αν πρόκειται για «διαβολικά ακριβή υπολογισμό» από πλευράς ελληνικών αρχών, καθώς στις 6 Απριλίου του 1941 η Ελλάδα δέχτηκε την επίθεση των στρατευμάτων της ναζιστικής Γερμανίας.

Μάλιστα η κα Ζαχάροβα πάει ακόμα πιο πίσω στο ιστορικό παρελθόν και φτάνει στην επανάσταση του 1821 και τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας σημειώνοντας με νόημα ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας».

«Μοιραζόμαστε την ίδια πίστη και ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας»

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», τονίζει, υπενθυμίζοντας την βοήθεια της Ρωσίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών του περσινού καλοκαιριού.

Η ευρωατλαντική συμμαχία διαγράφει το κοινό παρελθόν Ελλάδας – Ρωσίας

Μάλιστα, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ενέργειες όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών για λόγους ευρωατλαντικής αλληλεγγύης διαγράφουν το κοινό παρελθόν των δύο λαών. «Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, τελικά το ποιον τιμά κανείς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους. Είναι κακό που στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτήν την κυρίαρχη επιλογή», σημείωσε.

Θυμίζουμε πως στις 6 Απριλίου, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι 12 μέλη διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας στην Ελλάδα απελαύνονται και χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα (personae non gratae) στην Ελλάδα, ενώ η Βικτόρια Νούλαντ επισκέφτηκε την Αθήνα μία μέρα πριν στις 5 Απριλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο.