Ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης Πιότρ Αντριούσενκο, με ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διέψευσε την πληροφορία που είχε μεταδοθεί νωρίτερα σύμφωνα με την οποία στο νοσοκομείο που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο «Azovstal» στο οποίο ο ρωσικός στρατός έριξε μια βόμβα μεγάλης ισχύος, κρυβόντουσαν άμαχοι με παιδιά, όπως μεταδίδουν το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform και το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Πράγματι, η Μαριούπολη, ιδιαίτερα η ζώνη του “Azovstal”, δέχεται πυκνούς βομβαρδισμούς με βόμβες μεγάλης ισχύος. Όμως στην ζώνη γύρω από το εργοστάσιο “Azovstal” εδώ και καιρό κανείς δεν κρύβεται, ιδιαίτερα στο κτίριο του νοσοκομείου που είχε καταστραφεί από πριν.

Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο να σχολιάσω», έγραψε ο Ανριούσενκο.

Κατά την άποψη του, την «ψευδή αυτή πληροφορία», ο Ουκρανός βουλευτής που κατάγεται από την Μαριούπολη την έδωσε «για να στρέψει την προσοχή στο πρόσωπο του»

Νωρίτερα ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα από την Μαριούπολη σε ανάρτηση του στο Facebook είχε γράψει ότι ο ρωσικός στρατός έριξε μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας «Azovstal» στην Μαριούπολη, με αποτέλεσμα κάτω από ερείπια να βρίσκονται 300 άνθρωποι μαζί με παιδιά.