Ο ρωσικός στρατός έριξε μια ισχυρή βόμβα σε νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Azovstal στην Μαριούπολη, έγραψε ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα σε ανάρτηση του στο Facebook, την οποία μεταδίδουν το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform και το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σαν αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής, κάτω από ερείπια βρίσκονται 300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Οι Ρώσοι φασίστες έριξαν μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Azovstal. Με βάση τις δικές μου πληροφορίες, κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Στο τμήμα του νοσοκομείου που δεν καταστράφηκε υπήρχαν τραυματίες υπερασπιστές και κρυβόντουσαν κάτοικοι της Μαριούπολης με παιδιά. Επειδή στην κατεστραμμένη πόλη δεν έχει που να κρυφτείς!», έγραψε συγκεκριμένα ο Ταρούτα.

«Θα ισοπεδώσουμε τα πάντα στο εργοστάσιο Azovstal»

Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα 19 Απριλίου, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) παρουσίασε συνομιλία που κατέγραψε ενός από τους Ρώσους, στην οποία αναφέρεται ότι στο εργοστάσιο του Azovstal θα ρίξουν βόμβες τριών τόνων.

Όπως μετέδωσε το Ukrinform, συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Ασφαλείας της χώρας κοινοποίησε συνομιλία στην οποία Ρώσος στρατιωτικός ακούγεται να μιλά για την εντολή της ηγεσίας να «ισοπεδώσουν» το εργοστάσιο «Azovstal» στην Μαριούπολη.

Στο σχετικό βίντεο, στο οποίο προβάλλεται η φερόμενη υποκλοπή των συνομιλιών μεταξύ διοικητών μονάδων της Ρωσίας, ακούγονται τα παρακάτω:

  • Άνδρας: «Περιμένουμε εκπλήξεις από τη Ρωσία εδώ».
  • Γυναικεία φωνή: «Τι είδους εκπλήξεις;»
  • Άνδρας: «Τριών τόνων, από τον ουρανό. Η εντολή έλεγε να ισοπεδωθούν όλα στο έδαφος».
Незважаючи на значну перевагу у кількості військ, російські окупанти не можуть взяти український Маріуполь

Незважаючи на значну перевагу у кількості військ, російські окупанти не можуть взяти український МаріупольТому хочуть зрівняти з землею завод «Азовсталь», де тримають оборону наші бійці. Окупантів не стримує навіть те, що на заводі знайшли прихисток мирні мешканці міста. Тож рашисти готують 3-тонні «сюрпризи» з неба.Про це свідчить нова телефонна розмова окупантів, яка є у розпорядженні СБУ. На записі: ростовський командир взводу загарбників , який перебуває в 4 кілометрах від легендарної будівлі. «Ждем тут «сюрпризы» от россии… трехтонные с неба… Сказали, сравнять все с землей… Приезжал подполковник, говорил: вы почувствуете на себе это, и услышите, и почувствуете. Прикинь волна взрывная будет», – розповідає він своїй дружині. На запитання про долю мирного населення відповідає: «Все уехали. Все кто захотел, все уехали. Остались одни патриоты и сильно умные…».Це ще одне підтвердження, що справжня мета «асвабадітєлєй» в Україні – це стерти нашу державу з лиця землі.Тож в нас лише один шлях зберегти нашу країну – перемогти!Слава Україні! #СБУ#ЗупинимоОкупантів#stoprussia

Posted by Служба безпеки України on Tuesday, April 19, 2022

Αντικρουόμενες πληροφορίες

Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης Πιότρ Αντριούσενκο, με ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διέψευσε εν μέρει τις παραπάνω πληροφορίες.

«Πράγματι, η Μαριούπολη, ιδιαίτερα η ζώνη του “Azovstal”, δέχεται πυκνούς βομβαρδισμούς με βόμβες μεγάλης ισχύος», είπε αρχικά ο αξιωματούχος.

«Όμως», συνέχισε, «στην ζώνη γύρω από το εργοστάσιο “Azovstal” εδώ και καιρό κανείς δεν κρύβεται, ιδιαίτερα στο κτίριο του νοσοκομείου που είχε καταστραφεί από πριν. Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα. Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο να σχολιάσω».

Κατά την άποψη του Ανριούσενκο, την «ψευδή αυτή πληροφορία», ο Ουκρανός βουλευτής που κατάγεται από την Μαριούπολη την έδωσε «για να στρέψει την προσοχή στο πρόσωπο του».