Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησε σήμερα με τους συμμάχους των ΗΠΑ τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Λευκός Οίκος.

Η συζήτηση αυτή, μέσω βιντεοκλήσης, ξεκίνησε στις 9.57 (ώρα Ουάσινγκτον, 16.57 ώρα Ελλάδας), με τον Μπάιντεν να βρίσκεται στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Reuters.

Στόχος της επικοινωνίας αυτής ήταν «να συζητηθεί η συνεχιζόμενη στήριξή μας στην Ουκρανία και οι προσπάθειες να καταστεί υπόλογη η Ρωσία, στο πλαίσιο του στενού συντονισμού μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εκτός του Μπάιντεν, στη βιντεοκλήση αυτή μετείχαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, οι πρόεδροι της Πολωνίας και της Ρουμανίας, Αντρέι Ντούντα και Κλάους Γιοχάνις και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Από την πλευρά του τελευταίου, νωρίτερα είχε επίσης ανακοινωθεί πως οι συνομιλίες των παραπάνω ηγετών θα είχαν ως θέμα την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας καθώς και την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας.