Περίπου 800 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν απομείνει στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, σύμφωνα με το BBC και πρόκειται να υπερασπιστούν την πόλη «μέχρι το τέλος», χρησιμοποιώντας τον λιγοστό εξοπλισμό που διαθέτουν.

Συγκεκριμένα, το bbc.com γράφει πως σύμφωνα με τον Justin Crump, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στην εταιρεία ασφαλείας Sybilline, υπολογίζεται ότι σχεδόν 500 έως 800 Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκονται στη Μαριούπολη, που δεν έχει καταληφθεί ακόμη ολόκληρη και κρύβονται στο εργοστάσιο μεταλλουργίας Azovstal.

Χάρτης με την κατάσταση στη Μαριούπολη. Με κόκκινο χρώμα, τα εδάφη που ελέγχει ο ρωσικός στρατός

Μάλιστα, στον ίδιο χώρο φέρεται να έχουν βρει καταφύγιο οι 100.000 κάτοικοι της πόλης, στην οποία έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες.

Όπως αναφέρει το BBC, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας θεωρεί πως «οι Ρώσοι διοικητές θα ανησυχούν για τον χρόνο που παίρνει να καθυποτάξουν τη Μαριούπολη», γιατί οι ουκρανοί υπερασπιστές μπορεί να είναι ελάχιστοι και χωρίς καθόλου οπλισμό, αλλά κρατούν ακόμη, με βάση το δημοσίευμα.

«40.000 άμαχοι εκτοπίστηκαν στη Ρωσία»

Σύμφωνα με το Reuters ο δήμαρχος της Μαριούπολης μπορεί να έχει φύγει από την πόλη εδώ και λίγο καιρό, όμως έκανε δηλώσεις στην ουκρανική τηλεόραση, περιγράφοντας όσα συμβαίνουν, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Δυστυχώς, πρέπει να δηλώσω ότι από σήμερα εκτοπίζουν δια της βίας» τους κατοίκους, είπε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο και πρόσθεσε ότι «επαληθεύσαμε μέσω του δημοτικού ληξιαρχείου ότι έχουν ήδη εκτοπίσει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους» από τη Μαριούπολη προς τη Ρωσία.

Παρόλα αυτά, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ, το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό από ανεξάρτητες πηγές.

Φωτογραφίες του Associated Press από την Μαριούπολη: