Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε επίθεση με πυραύλους στη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι. «Μέχρι στιγμής έχουμε καταμετρήσει έξι νεκρούς και οκτώ τραυματίες. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχει ένα παιδί» πρόσθεσε.

Τρεις πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις στρατιωτικών υποδομών, ενώ ένας άλλος εγκαταστάσεις αντικατάστασης ελαστικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Παιδί με όπλο

Οι ουκρανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι κάποιοι από τους πυραύλους έπεσαν σε περιοχές κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας διαταραχή για σύντομο χρονικό διάστημα στις σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Ο σύμβουλος του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι επρόκειτο για πέντε «ισχυρά πυραυλικά πλήγματα σε υποδομές αμάχων» στη Λβιβ, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Αντρίι Σαντόβι, επιβεβαίωσε ότι έγινε επίθεση με πυραύλους και πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Suspilne, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από επιθέσεις στο Ντνιπροπετρόφσκ, όπου, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι αρχές της νότιας ουκρανικής περιφέρειας είχαν σημειωθεί πολλές εκρήξεις.

Στο Κίεβο, παράλληλα, δημοσιογράφος του Reuters δήλωσε ότι άκουσε σειρά εκρήξεων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής δώσει επίσημες πληροφορίες για τα αίτια των εκρήξεων αυτών στην όχθη του ποταμού.

«Οι Ρώσοι συνεχίζουν να επιτίθενται με βάρβαρο τρόπο στις ουκρανικές πόλεις από αέρος, εκφράζοντας κυνικά σε ολόκληρο τον κόσμο το ‘δικαίωμά’ τους να (…) σκοτώνουν Ουκρανούς» κατήγγειλε ο Ποντολιάκ.

Έκρηξη στη Λβιβ

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε με πυραύλους Iskander.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν συνολικά 315 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το TASS.

Τέσσερις άμαχοι νεκροί από πυρά ενώ διέφευγαν από το Λουχάνσκ – Δεν θα ανοίξουν για δεύτερη ημέρα ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οδικώς από την πόλη Κρεμίνα στην ανατολική περιφέρεια Λουχάνσκ της Ουκρανίας στη διάρκεια ρωσικής επίθεσης, σημειώνει σήμερα ο περιφερειάρχης Σέρχι Γκαϊντάι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά, πρόσθεσε.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή.

Η Ουκρανία και η Ρωσία δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, ανακοίνωσαν παράλληλα οι ουκρανικές αρχές, κατηγορώντας τη Ρωσία για “αποκλεισμό” των διαδρόμων αυτών και ότι βομβαρδίζει κομβόι.

«Για σήμερα 18 Απριλίου, δεν θα ανοίξουν δυστυχώς ανθρωπιστικοί διάδρομοι» συμπεριλαμβανομένου για την κατεστραμμένη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σημείωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ και αυτή σε μήνυμά της στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με την ίδια, οι διαπραγματεύσεις με τον ρωσικό στρατό είναι «μακρές και περίπλοκες» κυρίως για τη Μαριούπολη, μεγάλο μέρος της οποίας έχει περιέλθει στον έλεγχο της Μόσχας, αλλά και άλλες περιοχές στις οποίες γίνονται μάχες.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής δεν σταματούν να αποκλείουν και να βομβαρδίζουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Κατά συνέπεια για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν σήμερα ανθρωπιστικοί διάδρομοι» πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.

«Η Μαδρίτη θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες»

Η Ισπανία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena3.

Η ισπανική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα εκκενώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου όταν τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα.

Η κίνηση έρχεται αφού πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, προσφάτως ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν τις πρεσβείες τους και πάλι πίσω στο Κίεβο.