Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πυραυλικά πλήγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν σήμερα ένα διυλιστήριο πετρελαίου και τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων κοντά στην Οδησσό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνταν από την Ουκρανία για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων της κοντά στο Νικολάεφ.

Την είδηση επιβεβαίωσε κι ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, Ντμίτρο Λουνίν, τονίζοντας ότι το διυλιστήριο στο Κρεμεντσούκ καταστράφηκε ολοσχερώς έπειτα από την επίθεση.

«Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο κατασβέστηκε, όμως η εγκατάσταση καταστράφηκε εντελώς και δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι εκρήξεις δεν προκάλεσαν θύματα.

«Η περιοχή της Οδησσού αποτελεί στόχο προτεραιότητας του εχθρού. Ο εχθρός συνεχίζει την ύπουλη πρακτική του να πλήττει ευαίσθητες εγκαταστάσεις», δήλωσε αξιωματικός της νότιας περιφερειακής διοίκησης, Βλαντισλάβ Ναζάροφ, επαναλαμβάνοντας ότι απαγορεύεται η δημοσιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας για το πού σημειώθηκαν τα πλήγματα ή για τις ζημιές που προκάλεσαν.