Τουλάχιστον δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετά το πλήγμα σε κτήριο που αποτελεί έδρα της περιφερειακής διοίκησης της πόλης Νικολάγιεφ, κοντά στην Οδησσό, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ενώ στην Κωνσταντινούπολη λαμβάνουν χώρα κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

«Επλήγη το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ, διαβεβαιώνοντας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι περισσότεροι από αυτούς που βρίσκονταν στο εσωτερικό του γλίτωσαν από το πλήγμα. Μάλιστα είχε αναφέρει ότι «αναζητούνται 8 άμαχοι και 3 στρατιωτικοί» στα συντρίμμια, σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ο Κιμ διευκρίνισε ότι «το μισό κτίριο καταστράφηκε» και ότι επλήγη το γραφείο του. Αυτός δημοσίευσε φωτογραφία που δείχνει ένα κτίριο ο κεντρικός τομέας του οποίου έχει εν μέρει καταρρεύσει.

Попали в здание ОДА. Большинство чудом спаслось. Это от 50 до 100 человек. Сейчас ищем восемь гражданских и троих военных.

Posted by Віталій Кім – голова Миколаївської ОДА on Tuesday, March 29, 2022

«Κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να το καταλάβουν και αποφάσισαν να με καλημερίσουν»

Οι Ρώσοι «κατάλαβαν ότι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν το Μικολάγιφ και αποφάσισαν να με καλημερίσουν, να μας καλημερίσουν όλους» βομβαρδίζοντας το κτίριο, σχολίασε.

Δημοσιογράφοι του AFP είδαν σπασμένα τζάμια κοντά στο περιφερειακό γραφείο των βετεράνων, στη γωνία γειτονικού δρόμου.

«Έπαιρνα πρωινό στο διαμέρισμά μου», διηγήθηκε στο AFP ο Ντόναλντ, ένας 69χρονος Καναδός συνταξιούχος που ζει στην Ουκρανία. «Άκουσα ένα σφύριγμα, μετά μια έκρηξη και έσπασε το τζάμι στο παράθυρό μου», συνέχισε.

«Ήταν τρομακτικό. Ήμασταν τυχεροί εδώ στο Nικολάγιεφ, δεν είχαμε τόσο πολλές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης» σε σχέση με άλλες πόλεις της Ουκρανίας, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν χθες, Δευτέρα, το βράδυ μεγάλη αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Ρίβνε στη δυτική Ουκρανία με πυραύλους κρουζ.