Ένας ρώσος αξιωματούχος αποκάλυψε τα σχέδια της χώρας του να συνδέσει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη νοτιοανατολική περιοχή Ντονμπάς, «μόλις ο στρατός πάρει τον έλεγχο» της πόλης – κλειδί Μαριούπολης, αναφέρει το BBC.

Ο Kirill Stepanov, σύμβουλος της Νότιας Ομοσπονδιακής Περιφέρειας, η οποία περιλαμβάνει και την Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014, ανέφερε στο RIA Novosti ότι η απόκτηση του ελέγχου στον αυτοκινητόδρομο από την Κριμαία στη Μαριούπολη, θα δημιουργήσει διάδρομο που θα συνδέει τη χερσόνησο με το Ντονμπάς.

Συμπλήρωσε ότι ο διάδρομος αυτός και η χερσαία γέφυρα της Κριμαίας θα αποτελέσουν μια «επικράτεια διέλευσης» που θα συνδέει την περιοχή του Καυκάσου, τα λιμάνια που βρίσκονται στις βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας και βιομηχανικά κέντρα σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Αυτός ο στρατιωτικός στόχος έχει επισημανθεί εδώ και καιρό, προκειμένου να εξηγήσει γιατί η Ρωσία θέλει τόσο πολύ τον έλεγχο της Μαριούπολης.

Βομβαρδισμένα κτίρια στη Μαριούπολη

Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη εδώ και εβδομάδες. Οι πολίτες της ζουν τους χειρότερους βομβαρδισμούς σε όλη την Ουκρανία και πάνω από το 80% των σπιτιών έχει υποστεί ζημιές.

Η Ουκρανία ζήτησε βοήθεια για τη Μαριούπολη και αρνείται να την παραδώσει στους Ρώσους.