Άγριες ρωσικές επιθέσεις σημειώνονται στο Κίεβο με την ουκρανική πρωτεύουσα να έχει μετατραπεί σε πόλη «φάντασμα», καθώς όσοι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν, έχουν καταφύγει στα καταφύγια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Mega, οι βομβαρδισμοί στην πόλη είναι ιδιαίτερα σφοδροί, αφού φέρεται ότι πέρα από πυραύλους, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί drones, ακόμη και στον ρόλο καμικάζι, ενώ από τους βομβαρδισμούς έχει χάσει την ζωή του ένα άτομο.

Παράλληλα, οι ουκρανικές αρχές έχουν θέσει σε εφαρμογή μια τεράστια επιχείρηση, ώστε να εντοπιστούν οι Ρώσοι πράκτορες στο Κίεβο. Η ουκρανική πληροφόρηση αναφέρει πως έχει σημειωθεί μεγάλη επιτυχία, καθώς αναφέρει ότι μέσα σε 24 ώρες, έχουν συλληφθεί 105 δολιοφθορείς και σαμποτέρ. Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένες αναφορές δεν έχουν επιβεβαιωθεί ούτε από τους Ρώσους, είτε από δυτικές πληροφορίες.

Επίσης, ο επικεφαλής περιφερειακής Άμυνας του Κιέβου, Ίγκορ Σάμπια, δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να εντοπίσουν μία ομάδα που ετοιμαζόταν να περάσει τα σύνορα της Σλοβακίας για να βοηθήσει τον ρωσικό στρατό να εισβάλει στο Κίεβο. Σύμφωνα με τη Bild πρόκειται για ομάδα 25 ατόμων με επικεφαλής πρώην αξιωματικό της KGB.

Μάχες στα περίχωρα της Μαριούπολης – «Ρίξαμε ρωσικό αεροσκάφος»

Οι μάχες στα περίχωρα της Μαριούπολης είναι σε εξέλιξη, καθώς ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να εισβάλει στην πόλη, η οποία με βάση τα διεθνή ΜΜΕ θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του πολέμου.

Μέχρι στιγμής, στην πόλη βρίσκονται κυρίως άμαχοι, παρά μονάδες του τακτικού στρατού ή του τάγματος του Αζόφ, ενώ οι αρχές της περιοχής κάνουν έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να απομακρυνθούν οι άμαχοι, που έχουν μείνει χωρίς νερό και τροφή.

Επίσης, μεταξύ άλλων το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης με ανακοίνωση που εξέδωσε στο Telegram, φέρεται ότι οι ουκρανικές αρχές κατέρριψαν ρωσικό αεροσκάφος, το οποίο επιχειρούσε στη περιοχή.