Η Euroskopia πραγματοποίησε δημοσκόπηση για το Politico και συνολικά ρώτησε 1.000 άτομα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τα αποτελέσματα να είναι αποκαλυπτικά, ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η οποία σε ποσοστό 63% λέει «ναι» στον ευρωστρατό.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το politico.eu, η έρευνα έγινε μεταξύ 8 και 11 Μαρτίου με συμμετοχή πολιτών από Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ολλανδία και Ιταλία, με την πλειοψηφία να στηλιτεύει την ρωσική εισβολή. Χαρακτηριστικά, το 60% των Ελλήνων διαφωνεί με την εισβολή που διεξάγει η Ρωσία, ενώ στην Ολλανδία οι επικρίσεις αγγίζουν το 88%.

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωστρατού με την Ελλάδα υποστηρίζει σε μεγάλο ποσοστό την προοπτική για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα. Συγκεκριμένα, το 63% των Ελλήνων θέλει να δημιουργεί ευρωστρατός, ενώ σε ποσοστό 51% ακολουθούν η Ισπανία και η Γαλλία.

Παρόλα αυτά, διαφοροποιήσεις φαίνονται στο ερώτημα εάν η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες με βάση το Politico, φαίνεται να συμφωνούν σε ποσοστό 21% για άμεση ένταξη, το 33% δηλώνει ότι πρέπει οι διαδικασίες να ξεκινήσουν στο μέλλον και όχι τώρα, ενώ το 39% διαφωνεί με την προοπτική να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.