Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η σιδηροδρομική κίνηση στη Ρουμανία, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών, με τα τρένα να φτάνουν στον προορισμό τους με σημαντικές καθυστερήσεις.

Τα προβλήματα εντοπίζονται ιδιαίτερα σε όσους συρμούς ταξιδεύουν προς την περιοχή του Μπρασόφ, στην κεντρική Ρουμανία, το Κλουζ, στα βορειοδυτικά και το Ιάσιο, στα ανατολικά.

Η αιτία των καθυστερήσεων είναι τα πολλά δέντρα που έχουν σπάσει και πέσει πάνω στις ράγες, αλλά και διάφορα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών.

Η σιδηροδρομική σύνδεση σε δύο τομείς του δικτύου, που συνδέει την κεντρική και με τη βόρεια Ρουμανία έχει διακοπεί, εξαιτίας των κορμών δέντρων, που έχουν πέσει πάνω στις ράγες.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι σε όλες τις περιοχές, όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα, ομάδες τεχνικών προσπαθούν να καθαρίσουν τις ράγες και να αποκαταστήσουν την παροχή της ηλεκτροδότησης, προκειμένου να συνεχιστεί, απρόσκοπτα, η κίνηση.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ρουμανίας συστήνει σε όσους προτίθενται να ταξιδέψουν με τρένο, να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με τους κατά τόπους σταθμούς, προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση.