Το YouTube μπλοκάρει την πρόσβαση παγκοσμίως σε κανάλια που συνδέονται με ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε απόψε η εταιρεία, η οποία επικαλείται μια πολιτική της που δεν επιτρέπει την ανάρτηση περιεχομένου που διαψεύδει ή υποβαθμίζει καλά τεκμηριωμένα βίαια γεγονότα. Η απόφαση της αυτή έχει άμεση ισχύ, σύμφωνα με το Reuters.

Η μεγαλύτερη σε χρήση υπηρεσία ροής βίντεο στον κόσμο, η οποία ανήκει στην Google της Alphabet Inc, ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία εμπίπτει πλέον στην πολιτική της για βίαια γεγονότα.

«Οι κατευθυντήριες οδηγίες της κοινότητας μας απαγορεύουν την άρνηση ή διάψευση ή και την υποβάθμιση καλά τεκμηριωμένων βίαιων γεγονότων και αφαιρούμε περιεχόμενο σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που παραβιάζει αυτήν την πολιτική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Φαρσάντ Σαντλό.

«Σύμφωνα με αυτή (σ.σ. την πολιτική), με άμεση ισχύ, αποκλείουμε επίσης κανάλια YouTube που σχετίζονται με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, παγκοσμίως», συμπλήρωσε.