Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από την ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση» μετέδωσε σήμερα το ΑΠΕ ΜΠΕ και ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, επικαλούμενα το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η εισαγγελία ζήτησε επίσης από την ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας να περιορίσει την πρόσβαση στο Instagram, μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Meta.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη, η εταιρεία Meta επέτρεψε σε χρήστες του Facebook και του Instagram να κάνουν αναρτήσεις με τις οποίες καταδικάζουν την βία που ασκούν η Ρωσία και οι Ρώσοι στρατιώτες στο πλαίσιο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Και ένα άλλο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το TASS, μετέδωσε, λίγο νωρίτερα, ότι οι ανακριτικές αρχές στοιχειοθέτησαν υπόθεση σχετική με τις ενέργειες της εταιρείας Meta.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Πούτιν υπέγραψε νόμο βάσει του οποίου επιβάλλονται κυρώσεις για τις «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τη δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, διάταξη που απειλεί τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τη Δύση αλλά και ακτιβιστές.