Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συναντηθούν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αρκεί η συνάντησή τους να έχει προετοιμαστεί ώστε να παράξει αποτέλεσμα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κανείς δεν αποκλείει την πιθανότητα μιας συνάντησης ανάμεσα σε Πούτιν και Ζελένσκι. Στη θεωρία, είναι πράγματι πιθανό» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους, στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης του Σεργκέι Λαβρόφ και του Ουκρανού ομολόγου του, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Ωστόσο, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, ο Πεσκόφ τόνισε, σύμφωνα με το TASS, ότι «πρώτα πρέπει οι αντιπροσωπείες και οι υπουργοί να κάνουν τη δουλειά τους και να διασφαλίσουν ότι οι δύο πρόεδροι δεν θα συναντηθούν για τους τύπους αλλά προκειμένου να βγει κάποιο αποτέλεσμα».

«Η θέση της Ρωσίας δεν είναι μυστικό, έχει διατυπωθεί και τεθεί υπόψη των Ουκρανών διαπραγματευτών. Περιμένουμε να λάβουμε τις διευκρινίσεις τους» κατέληξε ο Πεσκόφ.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι

Με νέο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από το Κίεβο ανέφερε πως η Ρωσία στέλνει Σύρους μισθοφόρους στον πόλεμο.

«Είμαστε ήδη στο δρόμο για τη νίκη», λέει ο Ζελένσκι στο μήνυμα που έγραψε ως λεζάντα στο βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook.

«Είναι αδύνατο να πούμε πόσες μέρες έχουμε ακόμα για να ελευθερώσουμε ουκρανική γη. Αλλά μπορούμε να πούμε ότι θα το κάνουμε. Διότι έχουμε ήδη φτάσει σε μια στρατηγική καμπή».

Ми вже досягли стратегічного перелому. Ми вже йдемо до нашої перемоги.

Posted by Володимир Зеленський on Friday, March 11, 2022