Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέζησε από τουλάχιστον τρεις απόπειρες δολοφονίας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού μέσου, στην Ουκρανία έχουν σταλεί δύο διαφορετικές ομάδες με στόχο να σκοτώσουν τον Ουκρανό πρόεδρο.

Πρόκειται για μισθοφόρους της ομάδας Wagner που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο αλλά και ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας.

Οι μισθοφόροι Wagner στο Κίεβο υπέστησαν απώλειες κατά τη διάρκεια απόπειρας, ενώ πηγή κοντά στην ομάδα ανέφερε ότι η ομάδα ασφαλείας του Ζελένσκι φαινόταν να είναι πολύ καλά ενημερωμένη για την επίθεση.

Το Σάββατο μια απόπειρα κατά της ζωής του Ζελένσκι απέτυχε στα περίχωρα του Κιέβου. Ουκρανοί αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι ένα κλιμάκιο Τσετσένων δολοφόνων «εξολοθρεύτηκε».

Ποιοι έδωσαν πληροφορίες

Όμως, όπως αναφέρεται, τα σχέδια δολοφονίας ματαιώθηκαν όταν Ρώσοι που είναι κατά του πολέμου και βρίσκονται εντός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) έδωσαν πληροφορίες στην Ουκρανία σχετικά με τις επιθέσεις.

«Λάβαμε πληροφορίες από (την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας), οι οποίοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο», δήλωσε στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με τους Times.

Πηγές ανέφερε ακόμα στους Times, ότι περισσότεροι από 400 μισθοφόροι Wagner βρίσκονται στο Κίεβο, αφού τα μέλη του μπήκαν στην Ουκρανία με μια «λίστα θανάτου» 24 αξιωματούχων των οποίων οι θάνατοι θα προκαλούσαν χάος στην ουκρανική κυβέρνηση.