Περισσότεροι από 400 Ρώσοι μισθοφόροι επιχειρούν στο Κίεβο έχοντας εντολές από το Κρεμλίνο να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την κυβέρνησή του και ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες των Times.

Στόχος των μισθοφόρων είναι να προετοιμάσουν το έδαφος για να πάρει τον έλεγχο της χώρας η Μόσχα και ενώ σήμερα είναι η ημέρα που θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία.

Πρόκειται για την ομάδα Wagner, μια ιδιωτική πολιτοφυλακή που διευθύνεται από έναν από τους στενότερους συμμάχους του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ομάδα μαζί με μισθοφόρους από την Αφρική ξεκίνησε την αποστολή πριν από πέντε εβδομάδες για να εξοντώσει την κυβέρνηση του Ζελένσκι με οικονομικό αντάλλαγμα.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Οι πληροφορίες για την αποστολή τους έγιναν γνωστές στην ουκρανική κυβέρνηση το πρωί του Σαββάτου και ώρες αργότερα το Κίεβο κήρυξε 36ωρη «σκληρή» απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να σαρωθεί η πόλη για Ρώσους σαμποτέρ, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι θα θεωρούνταν πράκτορες του Κρεμλίνου και θα κινδύνευαν να «εκκαθαριστούν» εάν βγουν έξω.