«Να σταματήσει ο πόλεμος» φώναξαν για ακόμη μία φορά οι Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση κατά της ρωσικής εισβολής.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο της της χώρας τους άτομα με καταγωγή από την Ουκρανία έδωσαν ραντεβού στις 17:00 στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης απευθύνοντας έκκληση για ειρήνη.

Σε δηλώσεις τους στην κάμερα του Newsbeast δύο γυναίκες από την Ουκρανία τόνισαν πως το μυαλό τους είναι συνεχώς στους συγγενείς τους που παρέμειναν στην εμπόλεμη ζώνη και ζουν υπό τον φόβο των ρωσικών βομβαρδισμών ενώ ο ήχος των σειρήνων ηχεί πια στα αυτιά τους συνεχώς.

Θεσσαλονίκη πόλεμος στην Ουκρανία

«Ελπίζουμε πως το καλό θα νικήσει»

«Είμαι από μία πόλη στα δυτικά της Ουκρανίας στην οποία την πρώτη ημέρα του πολέμου είχε πέσει βόμβα στο αεροδρόμιο και είχε γίνει επίθεση σε στρατιωτική βάση. Η μαμά μου βρίσκεται εκεί. Ακούγονται συνέχεια σειρήνες και τρέχουν στα καταφύγια.

Με τη μαμά μου δεν μιλάμε για αυτές αυτές τις στιγμές γιατί θέλει να με προστατέψει. Ελπίζουμε πως το καλό θα νικήσει. Εάν δεν είχα ένα παιδί θα ήμουν κι εγώ εκεί» επεσήμανε μια νεαρή γυναίκα που έδωσε το παρών στη συγκέντρωση κατά της ρωσικής εισβολής.

«Τους λέω να έρθουν σε εμένα θέλω να τους βοηθήσω. Απαντούν όμως πως είναι πια αργά»

Θεσσαλονίκη πόλεμος στην Ουκρανία

«Είμαι συνέχεια σε επαφή με τους φίλους και τους συγγενείς μας που βρίσκονται στην Ουκρανία. Κατεβαίνουν συνέχεια στο υπόγειο για να προστατευτούν κυρίως τη νύχτα» δήλωσε μια γυναίκα από το Κίεβο.

«Τους λέω να έρθουν σε εμένα θέλω να τους βοηθήσω. Απαντούν όμως πως είναι αργά γιατί πλέον χτυπούν τους δρόμους που οδηγούν στα σύνορα» συμπλήρωσε.