Χιλιάδες άνθρωποι έχουν πλημμυρίσει τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου σε μια προσπάθεια να εγκαταλείψουν την πόλη, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν την 6η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κόσμος φοβάται πως σήμερα θα είναι η τελευταία ασφαλής ημέρα στο Κίεβο και προσπαθεί να φύγει προς ένα ασφαλέστερο μέρος. Σε βίντεο που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο δείχνει τον κόσμο να έχει πλημμυρίσει τον σιδηροδρομικό σταθμό της πρωτεύουσας αναζητώντας ένα εισιτήριο που θα τους οδηγήσει μακριά από τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις.

Συγκλονιστικές είναι και οι εικόνες από τα σύνορα με Πολωνία με 250.000 άτομα να έχουν σχηματίσει ουρές για να φύγουν από την Ουκρανία.

«Προσπαθούμε να φύγουμε για να μείνουμε ζωντανοί»

«Πιστεύουμε ότι είναι η τελευταία ασφαλής ημέρα το Κίεβο, προτιμούμε να πάμε τα παιδιά μας σε ένα ασφαλέστερο μέρος. Πήραμε μαζί τα κατοικίδια ζώα μας» αναφέρει μια γυναίκα.

«Φοβόμαστε τους Ρώσους στρατιώτες, φοβόμαστε τις βόμβες. Προσπαθούμε να φύγουμε για να μείνουμε ζωντανοί, αφήσαμε τις γιαγιάδες και τους παππούδες και το διαμέρισμά μας όπως ήταν. Φύγαμε μόνο με μια μικρή τσάντα και το κατοικίδιο» λέει μια κοπέλα.

Πάνω από μισό εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό, ενώ 300.000 έχουν ήδη φύγει στην Πολωνία και πολλοί ακόμα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.