Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε λοιπόν πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Καταυλισμός Μαουνγκντάου, Μιανμάρ. Απελπισμένοι για νερό

Μετανάστες μαζεύουν το υπερπολύτιμο νερό της βροχής κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής βροχόπτωσης στο κέντρο κράτησης όπου κρατούνται προσωρινά. Οι μετανάστες από το Μπαγκλαντές επέβαιναν σε ένα πλοιάριο που μετέφερε 734 άτομα και διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Παρίσι, Γαλλία. Au revoir στα «λουκέτα τις αγάπης»



Τα σύμβολα χιλιάδων τουριστών που κρέμονται από την περίφημη γέφυρα του Σηκουάνα, Pont Des Arts, απομακρύνονται μιας και το βάρος τους είναι αδύνατον να το αντέξει πλέον η γέφυρα. Η εικόνα είναι ότι θα απομείνει τελικά από τα ερωτευμένα ζευγάρια που θέλησαν να «κλειδώσουν» για πάντα τον έρωτά τους.

Ποταμός Γιάνκτσε, Κίνα. Νέα ναυτική τραγωδία

Δύτες συνεχίζουν να ερευνούν υπό αντίξοες συνθήκες το αναποδογυρισμένο πλοίο στον ποταμό Γιάνκτσε της Κίνας καθώς περισσότεροι από 400 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι στο χειρότερο ναυτικό ατύχημα που έχει καταγραφεί στην Κίνα. Οι ελπίδες για αυτούς όμως σβήνουν και το ναυάγιο αυτό αναδεικνύεται στο χειρότερο τα τελευταία 60 χρόνια. Μόλις 14 από τους επιβαίνοντες έχουν διασωθεί.

Αλαχαμπάντ, Ινδία. Ο καιρός των ακραίων φαινομένων

Καμπανάκι κινδύνου για την περιβαλλοντική καταστροφή κρούει η Μητέρα Φύση παγκοσμίως. Μετά την ανομβρία στην Καλιφόρνια και την πρωτοφανή ξηρασία στη Βραζιλία μόλις σε ένα εξάμηνο, ένα κύμα καύσωνα που άφησε χιλιάδες νεκρούς χτύπησε την Ινδία. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας πιτσιρικάς που μόλις κατάφερε να πιάσει ένα ψάρι που προσπάθησε να επιζήσει στο νερό που απέμεινε στην αποξηραμένη λίμνη.


Τούξτλα, Μεξικό. Νέες «Θερμοπύλες»

Αστυνομικοί παρατάσσονται μπροστά από μία σήραγγα, απέναντι από τους εξαγριωμένους φοιτητές που εξεγείρονται κατά της κυβέρνησης και απειλούν ότι δεν θα επιτρέψουν την διεξαγωγή περιφερειακών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 7 Ιουνίου.

Ζάρκα, Ιορδανία. Ένας αλλιώτικος γάμος

Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκε ένα ζευγάρι από την Ιορδανία σε μια γαμήλια τελετή που δεν έχουμε ξαναδεί. Μια νταλίκα στολίστηκε με πολλά φωτάκια, φόρτωσε τους καλεσμένους και το ζευγάρι σε προνομιακή θέση και τους κατεύθυνε με δόξα και τιμή στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία. Μία φωτογραφία έργο τέχνης

Μαύρο φόντο, ένας Ινδός και ένας υπέροχος πίνακας είναι ότι χρειάστηκε ο φωτογράφος του Reuters για να αποτυπώσει με τον φακό του μια εικόνα που θυμίζει έργο τέχνης.

Καταυλισμός Μαουνγκντάου, Μιανμάρ. Σκληρή μάχη για ένα καλύτερο μέλλον

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της φροντίδας ανθρώπων που ταξίδεψαν μήνες στη θάλασσα χωρίς τροφή και νερό με μόνη ελπίδα μια καλύτερη ζωή. Ο μετανάστης της εικόνας, σκελετωμένος από την πείνα, παρότι σώθηκε, προσπαθεί να ανακάμψει και να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Μπουσάν, Νότια Κορέα. Συναγερμός για τον MERS

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Νότιας Κορέας, καθώς ένα ακόμα άτομο που είχε προσβληθεί από τον ιό του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) κατέληξε. Έτσι, οι νεκροί αυξήθηκαν σε τέσσερις, ενώ αναφέρθηκαν πέντε νέα κρούσματα.