Μπροστά σε μία απίστευτη εικόνα βρέθηκαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης, καθώς ανακάλυψαν 7,6 τόνους πλαστών Pokemon καρτών, τα οποία προορίζονταν για την αγορά της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα για την Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, κατέσχεσαν 20 τεράστιες παλέτες που περιείχαν πάνω από 400.000 κουτιά με φακελάκια, σε μία επιχείρηση που χαρακτηρίζεται ως από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στη χώρα.

Το ρεπορτάζ που μεταφέρει το Pokeguardian, αναφέρει πως στη δήλωση του τελωνείου αναφερόντουσαν τα εν λόγω προϊόντα χωρίς μάρκα και έγειραν τις υποψίες των τελωνειακών. Άλλωστε τα Pokemon στην Κίνα προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και έτσι το να εξάγει κανείς πλαστές κάρτες, παραβιάζει τους νόμους της χώρας.

Οι κάρτες Pokemon TGC (Trading Card Game) είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλον τον κόσμο και μάλιστα το οικονομικό έτος 2020-21 πωλήθηκαν 3.7 δισεκατομμύρια Pokemon κάρτες.

Κάποιες από τις πλαστές κάρτες ήταν στα ισπανικά και μάλιστα από τη σειρά booster packs “Pokemon Sword and Shield Vivid Voltage”, ενώ λέγεται πως θα πωλούνταν ως αυθεντικές στην Ευρώπη.